طرحواره های ناسازگار اولیه، اجتناب تجربی، باورهای فراشناخت و ذهن آگاهی: پیش بینهای اضطراب کرونا در دختران

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هشتمین کنگره انجمن روانشناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: CIPSA08_228
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 292
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پردیس فرزان

کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران جنوب

پیام ورعی

دانشجوی دکتری روانشناسی بالینی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه تبریز،

چکیده

اضطراب کرونا شایع ترین اضطراب موجود در عصر حاضر می باشد که خود از عوامل متعددی تاثیر می گیرد، طرح واره های ناسازگار اولیه، اجتناب تجربی، باورهای فراشناخت و ذهن آگاهی ازجمله این عوامل میباشد؛ بنابراین پژوهش حاضر باهدف بررسی رابطه اضطراب کرونا با طرح واره های ناسازگار اولیه، اجتناب تجربی، باورهای فراشناخت و ذهن آگاهی در دختران انجام پذیرفت. جامعه آماری این مطالعه شامل تمام دانش آموزان دختر دوره دوم متوسطه در بهار سال ۱۴۰۰ در شهر تهران بود. روش نمونه گیری در دسترس و با در نظر گرفتن احتمال ریزش نمونه ۲۴۰ نفر به صورت آنلاین از طریق شبکه های مجازی واتس آپ، تلگرام و اینستاگرام انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه های طرح واره های ناسازگار اولیه، اجتناب تجربی، باورهای فراشناخت، ذهن آگاهی و اضطراب کرونا بودند. برای تحلیل داده ها از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون گام به گام استفاده شد. یافته ها نشان داد که اضطراب کرونا در دختران با طرح واره های ناسازگار اولیه، اجتناب تجربی و باورهای فراشناخت رابطه مثبت و معنی داری و با ذهن آگاهی رابطه منفی و معنی داری دارد. نتایج تحلیل رگرسیون گام به گام نیز نشان داد که به ترتیب اهمیت طرح واره های ناسازگار اولیه، اجتناب تجربی، ذهن آگاهی و باورهای فراشناخت قادر به پیش بینی ۰/۷۷ درصد از تغییرات اضطراب کرونا در دختران بود؛ بنابراین توجه به این مفاهیم به عنوان یک روش موثر جهت کاهش اضطراب کرونا در دختران به مشاوران مدارس و درمانگران پیشنهاد میشود.

کلیدواژه ها

اجتناب تجربی،اضطراب کرونا،باورهای فراشناخت،دختران،ذهن آگاهی،طرح واره های ناسازگاراولیه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.