مدل مفهومی بهره وری نیروی انسانی مبتنی بر روش مهندسی ارزش و فرآیند تحلیل سلسله مراتبی درشرکت صنایع سیمان غرب

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی مطالعات نوین مدیریت و حسابداری در ایران
  • کد COI اختصاصی: MODIRACONF07_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 350
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محدثه نادرشاهی

استادیار، گروه مهندسی صنایع، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران.

شیوا قبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی صنایع، گروه مهندسی صنایع، واحد کرمانشاه، جهاد دانشگاهی، کرمانشاه، ایران.

چکیده

امروزه ارتقای بهره وری نیروی انسانی در هرسازمان، به عنوان شرط بقا مطرح است. این در حالی است که بهره وری نیروی انسانی در صورتی امکان پذیر است که به صورت اصولی به موانع و چالش های آن پرداخته شود. از طرفی مهندسی ارزش به دلیل اینکه رویکرد کارکردگرا آن را از دیگر ابزارهای افزایش بهره وری جدا می سازد. به همین منظور در این پژوهش، فرآیند مهندسی ارزش در جهت شناسایی عوامل ارتقای بهره وری نیروی انسانی بکارگرفته شده است و جهت موثرتر کردن هر چه بیشتر نتایج حاصل از اجرای مهندسی ارزش از AHP استفاده شده است. در نهایت با تلفیق فرآیند مهندسی ارزش و روش AHP، مدلی با هدف افزایش بهره وری نیروی انسانی در سطح اول آن، ارایه شده است. در دومین سطح معیارهای حفظ و نگهداشت، جذب و استخدام و آموزش نیروی انسانی در نظر گرفته شده اند. در سطح سوم مدل، ده گزینه از معیارهای ذکر شده و در سطح چهارم ۴۴ زیر گزینه قرار دارند. برای حل مدل تحلیل سلسله مراتبی از نرم افزار Expert Choice استفاده می شود. نتایج ارزیابی گزینه ها از دو بعد هزینه و اثر بخشی نشان می دهد که ۱۹ زیر گزینه دارای ارزش پایین تر از ۱می باشندکه ازاین تعداد ۱۰مورد مربوط به معیار جذب و استخدام می باشد که نشان دهنده نقص عمده در این بخش از شرکت است.

کلیدواژه ها

بهره وری نیروی انسانی، مهندسی ارزش، شاخص ارزش، روش .AHP

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.