بررسی سمیت آکریل آمید در رژیم غذایی انسان و غیرفعال سازی آن در صنعت مواد غذایی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی علوم و صنایع غذایی، کشاورزی و امنیت غذایی
  • کد COI اختصاصی: FOODCONG04_035
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 403
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پرستو مسگران کریمی

دانشجوی دکترای تخصصی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تهران، ایران.

چکیده

امروزه آکریل آمید نه تنها به عنوان ماده مصنوعی مورد استفاده در صنایع بلکه به عنوان ترکیب سمی و سرطان زا می شود که در طی فرآیند ناشی از گرما (به دلیل واکنش میلارد) تشکیل می شود. آکریل آمید بیشتر در موادغذایی مانند سیب زمینی، محصولات نانوایی، محصولات مشتق شده از گیاه و قهوه یافت میشود. پس از فرآیند متابولیسم، آکریل آمید در تمام اندام ها و بافت های بدن انسان پخش می شود. آکریل آمید به عنوان نوروتوکسین انسانی طبقه بندی می شود، زیرا تاثیر آن در انسان هایی که به طور مداوم در معرض این ترکیب قرار دارند مشاهده شده است. در این مقاله روش های غیرفعال سازی آکریل آمید توسط میکروارگانیسم ها و ترکیبات زیست فعال بررسی شده است. همچنین در مورد استراتژی های کاهش آکریل آمید در مواد غذایی بحث میگردد.

کلیدواژه ها

سمیت، اکریل آمید، میکروارگانیسم ها، آنتی اکسیدان ها، ترکیبات زیست فعال

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.