بررسی تاثیر قابلیت های بازاریابی رابطه مند و بازاریابی الکترونیک بر عملکرد تجاری سایت های فروش اینترنتی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه ارزش آفرینی در مدیریت کسب و کار، دوره: 1، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JBME-1-1_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 148
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرشیده زالکانی اندرور

کارشناس ارشد ، گروه مدیریت کسب و کار و کار آفرینی ،واحد پردیس بین الملل،دانشگاه خوارزمی، تهران ، ایران

چکیده

هدف این تحقیق بررسی تاثیر قابلیتهای بازاریابی رابطه مند از طریق متغیر میانجی بازاریابی الکترونیکی بر عملکرد تجاری سایتهای فروش اینترنتی می باشد. تحقیق حاضر به لحاظ هدف، کاربردی و از نظر ماهیت و شیوه جمع آوری اطلاعات، توصیفی از نوع همبستگی؛ و به طور مشخص مبتنی بر مدل یابی معادلات ساختاری می باشد. جامعه آماری در تحقیق حاضر، شامل مشتریان سایت های فروش اینترنتی کالا در ایران نظیر دیجی کالا، تهران کالاو ... می باشد و بر طبق جدول مورگان تعداد ۳۸۰ نفر به عنوان نمونه پرسشنامه الکترونیکی بین آن ها پخش گردید. روش نمونه گیری این پژوهش در دسترس می باشد. ابزار گردآوری در تحقیق حاضر سه پرسشنامه که شامل پرسشنامه عملکرد تجاری میرلس، راندل و لای (۲۰۱۱) آسیخیا (۲۰۰۹)، پرسشنامه بازاریابی الکترونیک تسیوتسو و ویلاچوپلو (۲۰۱۱) آسیخیا (۲۰۰۹)، پرسشنامه قابلیت های بازاریابی رابطه مند تحقیق آزادگان فومنی (۱۳۹۲) استفاده گردیده است. یافته های پژوهش مربوط به فرضیه فرعی اول نشان داد بازاریابی رابطه مند با ضریب ۹۸۲/۰ و به بیان دیگر به اندازه ۲/۹۸ درصد با عملکرد تجاری سایت های فروش الکترونیکی رابطه دارد. همچنین یافته های پژوهش مربوط به فرضیه فرعی دوم نشان داد بازاریابی رابطه مند با ضریب ۹۱/۰ و به بیان دیگر به اندازه ۹۱ درصد با بازاریابی الکترونیک رابطه دارد. یافته های پژوهش مربوط به فرضیه فرعی سوم نشان داد بازاریابی الکترونیک با ضریب ۴۸۹/۰ و به بیان دیگر به اندازه ۹/۴۸ درصد با عملکرد تجاری رابطه دارد. همچنین یافته های فرضیه اصلی نشان داد که شاخص بازاریابی رابطه مند با ضریب ۴۵۷/۰ و به بیان دیگر به اندازه ۷/۴۵ درصد با عملکرد تجاری سایت های فروش اینترنتی با تاکید بر نقش میانجی بازاریابی الکترونیک رابطه دارد.

کلیدواژه ها

بازاریابی الکترونیک, عملکرد تجاری, بازاریابی رابطه مند, سایت‎های فروش اینترنتی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.