بررسی فناوری های نوین در طراحی و ساخت(نمونه مورد مطالعه:قاب های سبک فولادی LSF)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی فناوری های نوین در مهندسی معماری و شهرسازی ایران
  • کد COI اختصاصی: UVCONF03_078
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 448
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسام واثقی

کارشناسی ارشد معماری، دانشکده پردیس بین المللی فارابی، دانشگاه هنر، تهران، ایران

چکیده

ورود فناوری های نوین به سرزمین هایی که هویت و تاریخ غنی آنها در زمینه هنر و معماری در تقابل با نمودهای تکنولوژیک قرار دارند، و چالش هایی را دامن می زند؛ چراکه در اکثر این جوامع همانند ایران، زیرساختهای لازم جهت مواجهه با موضوع جهانی شدن فراهم نبوده است. در هزاره جدید، جهانی تازه در دست ساخته شدن است و معماری اجتماعی ترین هنری است که می تواند با ایجاد انسجام مکانی، نوعی تداوم زمانی را جهت آفرینشی نوبنیاد برای شکوفایی یک تمدن منجر شو با افزایش روزافزون جمعیت و به تبع آن افزایش تمایل به شهرنشینی، نیاز به مسکن ضروری تر از همیشه شده است. نیاز به تعداد زیاد مسکن و همچنین لزوم افزایش سرعت در اجرا باعث شد که اولین بار بعد از جنگ جهانی دوم روشی با عنوان انبوه سازی صنعتی مسکن مورد استفاده قرار گیرد. در سال ۱۹۵۰ فقط ۳۱ درصد جمعیت جهان در شهرهای کوچک و بزرگ ساکن بودند که این رقم در سال ۱۹۹۵به ۴۵ درصد رسید. در سال ۲۰۰۰ از هر دو نفر، یک نفر در شهرها سکونت داشت و بیشتر این رشد در شهرهای کوچک و متوسط بود. امروزه کمبود جدی مسکن و افزایش جمعیت جوان در کشور و پاسخگو نبودن روش های سنتی ساخت، توجه مسئولین و دست اندرکاران بخش ساختمان را به استفاده از روش ها و فناوری های نوین ساخت و ساز به خصوص در بخش مسکن به خود جلب کرده است. سبک سازی از مفاهیم کاربردی در زمینه ایمنی در زمان وقوع زلزله به شمار می رود که اصلی ترین هدف آن کاهش نیروی وارده به ساختمان در هنگام زلزله است. در این مقاله به بررسی سازه های نوین ساخت پرداخته و کاربرد سیستم قاب سبک فولادی (LSF ) و نقش آن در سبک سازی، تسریع در فرآیند ساخت انبوه مسکن و دیگر مزایای آن بررسی شده است.

کلیدواژه ها

فناوری نوین، طراحی و ساخت ،سیستم های نوین، قاب فولادی سبک، LSF

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.