بررسی تاثیر استفاده از فناوری نوین و دیجیتال در معماری

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی فناوری های نوین در مهندسی معماری و شهرسازی ایران
  • کد COI اختصاصی: UVCONF03_041
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 335
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید محمد جواد حسنی حلم

دانشجو کارشناسی

چکیده

امروزه رشد جمعیت باعث استفاده بی رویه از انرژی های موجود شده است واین امر تاثیر نامطلوبی بر محیط زیست گذاشته است. با توجه به کاهش مستمر ذخیره انرژی های تجدیدناپذیر همچنین وجود منابع مناسب انرژی های پایداردر کشور ما معماران می توانند با طراحی معماری مناسب و هماهنگ با اقلیم ومحیط زیست، فضایی مناسب و با آسایش حرارتی مطلوب به وجود آورند متاسفانه با وجود پیشرفت تکنولوژی هیچ گونه نگرش پایدار در زمینه کاهش مصرف انرژی دیده نمی شود و توجه به نقش مصالح که یکی از مولفه های تاثیرگذار در معماری پایدار است نادیده گرفته شده است. ایده یک ساختمان هوشمند، ارتباط و پیوستگی میان دسترسی، نوردهی، امنیت، نظارت، مدیریت و ارتباط راه دور را پیش رو قرار می دهد، یک بنای هوشمند، بنایی است که کارآیی و راندمان ساکنانش را افزایش داده و امکان مدیریت موثر را بر اساس مقتضیات خاص و با کمترین هزینه فراهم آورد. معماری دیجیتالی جنبشی در عرصه معماری است تا با ارتباط معماری و علوم دیجیتال زمینه ای برای خلق و نوآوری بیشتر فراهم گردد و معمار درفضای دیجیتال از قید و بند های طراحی فضای معماری با روش های رایج گذشته و کندی کار با ابزار های ترسیمی قبلی در عصر کنونی، رها گشته و جزئیات تصور شده یک طرح را پیشاپیش به تصویر می کشد در برخی از پروژه ها، سیستم سازه ای با معماری فرم های پیچیده و توپولوژیک ساختار های غیرخطی که از اندیشه های تاثیرگذار در عصراطلاعات و معماری دیجیتال بوده است، هیچ سنخیتی ندارند چرا که ساختارهای معماری دیجیتالی در حال پیشرفت هستند و سیستم های ساخت، در عصر کنونی در حال تثبیت خود و شکستن مرزهاست و شاید این سیستم ها در آینده نزدیک قادر به برآوردن نیاز های غیر خطی معماری دیجیتالی نباشند .در نتیجه رایانه با تاثیر در سیستم فکری طراحان هر روز نسبت به روز دیگر موفق تر عمل می نماید در این زمان شاهد تولد سبک های جدیدی درحیطه طراحی بودیم . دیجیتال به عنوان یک ابزار به لحاظ توانایی نقش بسیار مهمی را در زمان و کیفیت تجسم بخشیدن یک تفکر ایفا می کند . پژوهش پیش رو بر اساس مطالعه کیفی صورت گرفته و نگارش این مقاله به روش توصیفی تحلیلی و ابزار گردآوری داده - ها مطالعه کتابخانه ای ، و مقالات معتبر علمی می باشد .

کلیدواژه ها

فن آوری نوین، مصالح هوشمند، انرژی، معماری پایدار،معماری دیجیتال، طراحی، عصراطلاعات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.