بررسی تاثیر تغذیه با شیر مادر در کاهش ابتلا به اوتیت حاد میانی در شیرخواران زیر دو سال شهر همدان در سال ۱۳۷۵

  • سال انتشار: 1378
  • محل انتشار: مجله پزشکی بالینی ابن سینا، دوره: 6، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_SJH-6-4_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 96
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پریسا پارسا

محمدصادق صبا

چکیده

به منظور تعیین تاثیر تغذیه با شیر مادر در کاهش ابتلا به اوتیت حاد میانی ، یک مطالعه گذشته نگر مورد  شاهدی طرح ریزی شد. ۲۰۰ شیرخوار سالم در گروه شاهد و ۱۰۰ شیرخوار مبتلا به اوتیت حاد میانی در گروه مورد که سن زیر ۲ سال داشتند ، بر اساس نوع تفذیه و سایر عوامل موثر بر این بیماری از نیمه اردیبهشت ماه تا نیمه آبانماه ۱۳۷۵ در شهر همدان مورد بررسی و مقایسه قرار گرفتند.. نتایج این تحقیق نشان می دهد که تغذیه انحصاری با شیر مادر ، شروع زودتر تغذیه با شیر مادر ، فواصل کوتاه شیردهی مادر در شبانه روز ، طولانی بودن مدت تغذیه با شیر مادر ، هم اتاقی مادر و نوزاد بعد از تولد و تغذیه با آغوز ارتباط معنی دار ی با کاهش خطر ابتلا به اوتیت حاد میانی دارند (۰۰۱/۰P< ).  در حالیکه تغذیه با شیشه ، تغذیه در حالت خوابیده ، آلرژی کودک ، مراقبت در مهد کودک ، افزایش سن کودک و سابقه ابتلا به اوتیت مکرر  میانی ارتباط معنی داری با افزایش خطر ابتلا به اوتیت حاد میانی دارند (۰۰۱/۰P< ). عواملی چون جنس شیرخوار ، رتبه تولد شیرخوار ، سطح اقتصادی و اجتماعی خانواده ، سواد خانواده ، سن والدین و مراعات انضباط در انجام واکسیناسیون ارتباط معنی داری با ابتلا به اوتیت حاد میانی نشان نمی دهند (۰۵/۰P> ). نتیجه نهائی اینکه تغذیه با شیرمادر اهمیت ب سزایی در پیشگیری و کاهش خطر ابتلا به اوتیت حاد میانی شیرخواران دارد.

کلیدواژه ها

Breast Feeding / Infant / Otitis Media, التهاب گوش میانی / تغذیه با شیر مادر / شیرخوار

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.