بررسی ارتباط بین صدا و افت شنوایی در کارگران کارگاه نورد ذوب آهن اصفهان

  • سال انتشار: 1380
  • محل انتشار: مجله پزشکی بالینی ابن سینا، دوره: 8، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_SJH-8-1_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 159
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رستم گلمحمدی

علیرضا زمان پرور

سید اصغر خلیلی

چکیده

        بررسی سابقه کار و چگونگی مواجهه با صدا در تعیین میزان افت شنوایی کارگران اهمیت ویژه دارد. به منظور تعیین ارتباط مواجهه با صدا و افت شنوایی کارگران فولادسازی و تعیین مدل افت شنوایی آنان در سال ۱۳۷۶ این مطالعه انجام گردید.          برای بررسی ارتباط وضعیت شنوایی و تراز فشار صوت مواجهه کارگران کارگاه نورد ۶۵۰ ذوب اهن اصفهان پس از تعیین شرایط ورود به تحقیق و حذف عوامل مداخله گر تعداد ۴۵ نفر از نظر سنجش تراز فشار صوت محیط کار و شنوایی سنجی هوایی مورد مطالعه قرار گرفتند.         نتایج نشان داد که تراز فشارصوت محیط کار بین dBA ۱۰۵-۷۵ ، میانگین سابقه کار کارگران ۳/۱۰ سال با انحراف معیار ۵/۳ و میانگین سن ۴/۳۷ سال با انحراف معیار ۷/۶ سال بوده است. ضریب همبستگی پیرسون بین افت دائم گوش چپ و گوش راست با سابقه کار به ترتیب ۷۰۹۹/۰ و ۷۱۲۷/۰ و نیز ضریب همبستگی بین افت در گوش چپ و راست ۶۹/۰ بوده است. همبستگی بین سابقه کار و افت شنوایی کارگران ، مستقیم ، مثبت و خطی بود. میانگین افت دائم در دو گوش ۱۴ دسی بل و مرز شروع افت در گوش چپ ۷/۴ سال و در گوش راست ۸/۳ سال بوده است. نتایج نشان داد ، اگرچه افت ابتدا از گوش راست شروع شده لیکن در اثر سابقه کار گوش چپ افت بیشتری داشته است. مرز خطر برای افت دائم گوش کارگران براساس حداقل ۲۵ دسی بل افت در فرکانس ۴۰۰۰ هرتز با توجه به معادله بهترین خط بدست آمده به ترتیب برای گوش چپ ۱۷ سال و برای گوش راست ۷/۲۰ سال تعیین گردید.          با توجه به نتایج مربوط به گوش چپ که آسیب پذیری بیشتری دارد مرز سابقه کار ۱۷ سال بعنوان مبنا برای تغییر شغل کارگر بمنظور پیشگیری از صدمات جدی به شنوایی خصوصا" در ناحیه مکالمه تعیین شد.

کلیدواژه ها

Forging Worker / Hearing Loss / Noise, صدا / کارگران فولادسازی / کاهش شنوایی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.