مقایسه ی سیستم مدیریت اطلاعات بهداشتی کلینیک طب فیزیکی در یک بیمارستان نظامی با بیمارستان های غیرنظامی دانشگاهی در شهر تهران

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 110

فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_SINA-15-4_005

تاریخ نمایه سازی: 8 اردیبهشت 1401

چکیده مقاله:

مقدمه: بهره مندی کلینیک طب فیزیکی بیمارستان از یک سیستم اطلاعاتی با کیفیت مطلوب در رسیدن به اهداف گوناگونی نظیر مراقبت و درمان بیماران، آموزش و پژوهش موثر است. هدف این مطالعه مقایسه ی سیستم مدیریت اطلاعات کلینیک طب فیزیکی در یک بیمارستان نظامی و مقایسه آن با سه بیمارستان وابسته به دانشگاه های علوم پزشکی در شهر تهران بود. روش بررسی: پژوهش حاضر از نوع توصیفی- مقطعی می باشد. در این پژوهش از طریق بررسی کتابخانه ای، چک لیست هایی تدوین گردید و در ابتدا برای تعیین اشکالات به صورت مطالعه اولیه دریکی از بیمارستان ها ی مورد بررسی، اجر ا شد و پس از اعمال تغییرات لازم در بین اعضای جامعه پژوهش توزیع گردید. انتخاب پرونده های کلینیک طب فیزیکی به روش تصادفی ساده انجام شد. یافته ها: یافته ها در این پژوهش نشان داد که فراوانی "ثبت عناصر اطلاعاتی" در پرونده سرپایی کلینیک طب فیزیکی در بیمارستان نظامی، ۷۱% و در سایر بیمارستان ها به ترتیب ۶۹%، ۶۵% و ۵۰% بود. همچنین در بررسی امکانات سیستم اطلاعاتی کلینیک طب فیزیکی مشخص گردید که از لحاظ برخورداری "امکانات" (نیروی انسانی، فضا و تجهیزات و فرایند) بیمارستان نظامی۴۷ % و سایر بیمارستان ها به ترتیب ۷۹%، ۵۸ % و ۲۱% بود. بحث و نتیجه گیری: بر اساس نتایج حاصل از پژوهش، در بررسی سیستم مدیریت اطلاعات بهداشتی کلینیک های طب فیزیکی از دیدگاه نیروی انسانی، وجود کاردان یا کارشناس مدارک پزشکی به عنوان متصدی پذیرش و بایگانی و کدگذاری بیماری ها و حضور تمام وقت مدیر در مرکز طب فیزیکی ضروری است. از نظر فضا، برای واحد پذیرش و بایگانی باید فضایی مستقل در نظر گرفت. برای ورود، پردازش، تحلیل و ذخیره سازی اطلاعات مراکز طب فیزیکی باید از تجهیزات (نرم افزاری–سخت افزاری) و کارت درمان سرپایی استفاده شود. وجود دستورالعمل لازم برای مستندسازی و شرح وظایف کارکنان واحد پذیرش، بایگانی و مدیر طب فیزیکی در فرایندهای مورد نیاز باید مورد توجه قرار گیرد.

نویسندگان

ناهید محرابی

AJA University of Medical Sciences, Tehran, Iran

مجتبی صادقی

AJA University of Medical Sciences, Tehran, Iran

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • ۱.Hanlon J, Pickett G. Public Health. Administration and Practice. Times ...
  • ۲.Peden AH. Comparative records for health information management. Delmar Pub; ...
  • ۳.Asadi F, Moghaddasi H, Hosseini A, Dehghani M. Situation Analysis ...
  • ۵.Moghaddasi H. Application of statistics in hospital management. Tehran: Vaje ...
  • ۸.Ahmadi m, Rezaei P. Electronic health record: Structure, content, and ...
  • ۱۱.Murphy BJ. Principles of good medical record documentation. The Journal ...
  • ۱۲.Safdari R, Tabibi S, Ebadi Fardazar F, Hagavi A, Meidani ...
  • ۱۶.Hosseinpour H. Comparative Health Information Management Outpatient hospital care in ...
  • نمایش کامل مراجع