تعیین زاویه شیب بهینه آرایه های خوشیدی در شرایط اقلیمی کرج

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: فصلنامه انرژی ایران، دوره: 15، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_IJENERGY-15-2_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 295
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهه بهرامی

کمال عباسپور ثانی

چکیده

آرایه های خورشیدی یکی از نوید بخش ترین فناوری انرژی های تجدیدپذیر در تامین انرژی ساختمان های آینده می باشد.در نصب پنل های خورشیدی روی بام ساختمان ها، دانستن زاویه شیب بهینه به منظور داشتن بیشترین انرژی سالانه یا فصلی حائز اهمیت می باشد. در حقیقت، تغییرات زاویه شیب در مقدار تابش خورشیدی که به سطح پنل ها می رسد، موثر است. در این مطالعه از یک مدل ریاضی و سال نمونه هواشناسی(داد ه های تابش به مدت ۱۲ سال(۲۰۰۵-۱۹۹۴) روی سطوح افقی در کرج)برای محاسبه تابش خورشیدی کل روی سطوح شیبدار به منظور تعیین زاویه شیب مناسب برای آرایه های خورشیدی استفاده شده است. بهترین جهت برای آرایه های خورشیدی در کرج، به سمت جنوب می باشد. تغییرات زاویه شیب بهینه بین صفردرجه (می،ژوئن،جولای و آگوست) تا ۶۹ درجه (ژانویه) است. در زمستان این زاویه (دسامبر،ژانویه،فوریه) ۶۵.۳۳ درجه، در بهار (مارس،آوریل،می) ۲۲ درجه، در تابستان (ژوئن، جولای، آگوست) صفر درجه و در پائیز-(سپتامبر،اکتبر،نوامبر)۳۷.۳۳ درجه می باشد. زاویه شیب بهینه سالانه وابسته به عوامل متعددی از جمله عرض جغرافیایی منطقه و شرایط آب و هوایی است. به طور متوسط، این مقدار در سال ۳۱.۶۶ درجه می باشد که زاویه ثابت و مطلوب در سال است.

کلیدواژه ها

Solar radiation, Solar array, Optimum tilt angle, Typical Meteorological Year, Karaj(iran), انرژی تابشی، آرایه خورشیدی، زاویه شیب بهینه، سال مبنای هواشناسی، کرج(ایران)

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.