بررسی گندم و جو محصول نواحی شمال و شمال شرق ایران از نظر آلودگی به داکسی نیوالنول و جدایه های Fusarium graminearum مولد آن

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 107

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IJPP-48-4_007

تاریخ نمایه سازی: 7 اردیبهشت 1401

چکیده مقاله:

آلودگی به داکسی نیوالنون در ۲۲۷ نمونه گندم استان های گلستان، اردبیل، آذربایجان و ۱۵۴نمونه جو استان گلستان در سال ۱۳۸۵ با استفاده از روش الایزا تعیین گردید. داکسی نیوالنون در ۹۷/۴۴ % نمونه های گندم جمع آوری شده از استان گلستان در سطح ۵۳/۱۸ تا ۸۱/ ۱۹۲ و با متوسط ۹۹/۴۰ نانوگرم در گرم ردیابی شد. هم چنین ۳۶/۷۸ % نمونه های جو استان گلستان در دامنه ای معادل ۱۹/۱۵ تا ۶/۲۸۰ و متوسط ۶۰/۵۷ نانوگرم در گرم آلوده بودند. داکسی نیوالنون در نمونه های گندم محصول آذربایجان غربی ردیابی نگردید و فقط یک نمونه محصول آن سال آذربایجان شرقی آلوده بود، در حالی که ۳۰/۹۲% نمونه های استان اردبیل در سطحی معادل ۳۲ تا ۳۱۶ و با متوسط ۲۳/۱۳۰ نانوگرم در گرم آلوده بود. میزان آلودگی گندم و جو محصول سال ۱۳۸۵ استان های شمال و شمال شرق کشور از حد مجاز تعریف شده دنیا بسیار پایین تر بود. در سال ۱۳۹۰ مجددا تعداد ۳۵ نمونه گندم در فصل برداشت و پس از چهار ماه انبار داری از پارس آباد مغان در استان اردبیل جمع آوری و از نظر آلودگی به Fusarium graminearum و داکسی نیوالنول بررسی گردید. میزان درصد وقوع آلودگی گندم آبی به graminearum .F.برابر ۹۱/۷۰%وداکسی نیوالنون در۹۰% نمونه های گندم مرحله برداشت در سطحی معادل ۰۶/۱ تا ۰۶/۲ میکروگرم بر گرم ردیابی شد، این آلودگی در نمونه های گندم بعد از انبارداری به سطحی معادل ۰۸/۳ تا ۴۹/۷ میکرو گرم بر گرم افزایش یافته بود. توانایی تولید داکسی نیوالنول توسط ۲۹ جدایه graminearum .Fجمع آوری شده ازمناطق شمال و شمال شرق کشور معادل ۸۲/۱۷تا۳۳/۲۳۹۷ نانوگرم در گرم بود.

نویسندگان