سال انتشار: 1400
کد COI مقاله: RELIGI06_088
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 73
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 14 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی منشا از خود بیگانگی حقیقی از منظر عقل و نقل
چکیده مقاله:
انسان موجودی تحول پذیر است، چه در جهت مثبت و چه در جهت منفی. و عوامل تحول آفرین هم بیشماراست. انسان تحت تاثیر این عوامل میتواند اوج بگیرد و یا سقوط کند. یکی از عوامل بسیار مهم که سبب هبوط و سقوط آدمی از مراتب والای انسانی میگردد، بیگانگی انسان با حقیقت و هویت خویشتن است(از خود بیگانگی حقیقی) و همین قسم است که محور بحث این نوشتار است.. اما در خصوص عوامل بیگانگی انسان از هویت خود، میان اندیشمندان غربی و اسلامی بحث و اختلاف نظر فراوان است. از دیدگاه اندیشمندان غربی مطرح در سده های اخیردین، و خصوصا عقیده به خدا که اختراع ذهن آدمی دانسته شده، علت انحصاری بیگانگی انسان معرفی میشود.اما از منظر فلاسفه ما جهل و غفلت نسبت به نفس مجرد الهی، جهل به فقر ذااتی و ربط محض بودن خود نسبت به مبداء هستی بخش و جهل به غایت هستی خود منشا بیگانگی شمرده میشوند. از دید آیات و روایات هم نسیان و غفلت از خداوند منشاء اصلی بیگانگی حقیقی میباشد. اما نتایج حاصله : (۱ نظریه اندیشمندان غربی در خصوص خدای ساخته ذهن انسان، خود یک توهم عمیق است لذا خود منشا بسیاری از بیگانگیهای آدمی است.(۲ عوامل بیگانگی انسان از منظر عقل و نقل عبارتند از: جهل و انکار نقس مجرد ، غفلت ازهویت ربطی خود نسبت به فاعل هستی بخش(به عبارتی همان نسیان خدا) و غفلت از غایت واقعی خود (۳ عقل و نقل در خصوص منشاء از خود بیگانگی انسان همنوا هستند (۴ از خود بیگانگی امری تشکیکی است. اما درباره اهمیت و ضرورت طرح این مسئله باید بدانیم که بیگانگی آدمی از حقیقت خویشتن منشا بسیاری از انحرافات،فسادها و تباهیها است. وهدف مقاله هم تذکار همین امر مهم است. روش مورد استفاده نیز، توصیفی- تحلیلی میباشد.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا RELIGI06_088 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/1436123/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:جعفری رندی، یعقوب،1400،بررسی منشا از خود بیگانگی حقیقی از منظر عقل و نقل،ششمین کنفرانس بین المللی علوم اسلامی، پژوهش های دینی و حقوق،تهران،https://civilica.com/doc/1436123
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1400، جعفری رندی، یعقوب؛ )
برای بار دوم به بعد: (1400، جعفری رندی؛ )
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- مسئولیت و شرایط خسارت قابل جبران توسط شهرداری در قبال آسیب های وارده به شهروندان
- تعارض قوانین در باب اموال منقول یا غیر منقول
- بیماری کرونا وسنت امتحان الهی
- بررسی تاثیر پولشویی بر فساد اداری(مورد مطالعه: شهرداری ارومیه)
- بررسی تاثیر مدیریت شهری بر امنیت اجتماعی(مورد مطالعه: شهرداری ارومیه)
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.