تاثیرکاربرد مقادیرمختلف کود سولفات پتاسیم برخی خصوصیات کیفی گیاه جو
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: پنجمین کنفرانس سراسری آبخیزداری و مدیریت منابع آب و خاک کشور
- کد COI اختصاصی: NCWMSWRM05_091
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2682
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد آبیاری و زهکشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان
استادیار مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان
استاد یار گروه مهندسی آب دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان
دانشجوی کارشناسی ارشد آبیاری و زهکشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان
چکیده
کود پتاسیم اثر مستقیم و غیر مستقیم بررشد گیاه دارد.مصرف پتاسبم به طور مستقیم باعث کاهش تعرق،افزایش جذب آب یا به وجود آوردن شرایط داخلی جهت ایجاد تحمل به خشکی می شود. آثار غیر مستقیم وقتی اتفاق می افتد که مصرف پتاسیم هیچ گونهارزشی در روابط آب وگیاه ندارد ولی به دلایل تغذیه ای، باعث افزایش رشد می شود. به منظور مطالعه ی تعداد دانه موجود در هر خوشه ی گیاه جو ، بدست آوردن اندازه ی خوشه از نظر ارتفاع و نیز تعداد پجه زنی گیاه در شرایطی که از کود پتاسیماستفاده می کنیم، آزمایشی مزرعه ای در نزدیکی شهر جوپار ، استان کرمان انجام شد. این طرح به صورت بلوک های کامل تصادفی و در سه تکرار تیمار شاهد) K1 ( ، سولفات پتاسیم 150 کیلو گرم درهکتار) K2 (و سولفات پتاسیم 300 کیلو گرم در هکتار ) K3 ( صورت گرفت.کلیه مراحل کاشت و داشت این طرح بر طبق دستورالعمل ها و توصیه های موجود انجام وبرای کلیه تیمارها به صورت یکسان اعمال شد.پارامتر های این طرح در نرم افزار MSTAT-C آنالیز شد. نتایج حاصل از اینآزمایش نشان داد که استفاده از کود سولفات پتاسیم بر تعداد پنجه زنی در گیاه جو تاثیر معنی داری نداشته است.بیشترین مقدار میانگین در این پارامترمربوط به تیمار اول و کمترین آن مربوط به تیمار دوم است. همچنین در میانگین اندازه ارتفاع خوشه و تعداددانه در خوشه اختلاف معنی داری میان تیمارها مشاهده نگردید و کمترین مقدار در میانگین این دو پارامتر تیمار سوم بودکلیدواژه ها
کلیدی: ارتفاع خوشه، جو ،خصوصیات گیاه ، کود سولفات پتاسیممقالات مرتبط جدید
- معرفی مدل نرم افزاری OOIS-V۲ برای استفاده در مدیریت بهره برداری و برآورد مقادیر توزیع وتحویل آب درسامانه های آبیاری
- مقایسه مدل های METRIC و SSEB در برآورد تبخیر - تعرق واقعی گندم در مزارع دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز
- تاثیر کم آبیاری و کود آلی بر عملکرد ذرت در استان هرمزگان
- توسعه کشت نشائی کلزا ابزاری کارآمد در ارتقاء بهره وری آب کشاورزی
- بررسی نیاز آبی محصولات عمده دشت سنندج با استفاده از مدل CROPWAT
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.