بررسی نگرش شالیکاران نسبت به مدیریت منابع آب پایدار و عوامل مؤثر بر آن مطالعه موردی: شهرستان آمل

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس سراسری آبخیزداری و مدیریت منابع آب و خاک کشور
  • کد COI اختصاصی: NCWMSWRM05_079
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1288
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ندا مشرقی

کارشناسی ارشد اقتصاد کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

شکراله حاجیوند

کارشناس ارشد سازمان آب و برق استان خوزستان

میرمهیار میرصالح پور

کارشناسی ارشد اقتصاد کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

مهدی مقسمی

کارشناسی ارشد سازهای آبی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خوزس

چکیده

مدیریت پایدار آب از جمله روشهای است که بر منابع آبی نظارت می کند و موجب حفاظت و حراست از آن می شود. دراین روش برای داشتن یک توسعه پایدار انجام تغییراتی در رهیافتها و رفتارها ضروری به نظر می رسد. این رهیافتها ورفتارها از نگرش و دیدگاه های افراد جامعه نشأت می گیرد که تعیین کننده نحوه مصرف و تأثیر نهایی آنها بر محیط است. از آنجایی که عوامل اقتصادی و اجتماعی بسیاری بر نگرش کشاورزان می تواند تأثیرگذار باشد این مقاله در سدد بررسیاین عوامل بر آمده است. هدف از این تحقیق بررسی نگرش شالیکاران نسبت به مدیریت منابع آب پایدار و عوامل مؤثر برآن در شهرستان آمل می باشد. آمار و اطلاعات موردنیاز از طریق انجام مصاحبه حضوری و تکمیل 501 پرسشنامه از شالیکاران منطقه جمع آوری شده است. روایی پرسشنامه با بهره گیری از نظرات افراد متخصص و کارشناسان این حوزهتأیید گردید. همچنین جهت اعتبار پایایی پرسشنامه ضریب آلفا کرونباخ 38 درصد بدست آمد. نتایج بدست آمده از ضریب همبستگی نشان داد که سن، سطح تحصیلات، سطح زیرکشت، شرکت در کلاسهای آموزشی و درآمد کشاورزی با نگرششالیکاران نسبت به مدیریت منابع آب پایدار رابطه مثبت و معنی داری دارد. از اینرو پیشنهاد می شود با برگزاری کلاسهای آموزشی ترویجی برای ارتباط بیشتر کشاورزان با کارشناسان این حوزه و تبادل اطلاعات، آنها را به سمت - مدیریت منابع آبی سوق داد.

کلیدواژه ها

مدیریت آب، توسعه پایدار، شالیکاران، شهرستان آمل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.