بررسی چاپگرهای زیستی سه بعدی و نحوه استفاده از پلیمر ها و نانوذرات در آن ها
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: چهارمین همایش بین المللی زیست شناسی و علوم زمین
- کد COI اختصاصی: BIOLOGY04_172
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 289
نویسندگان
دانشجو کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی میکروبی، دبیر انجمن سلول های بنیادی دانشگاه مراغه
دانشجو کارشناسی بیوتکنولوژی عضو انجمن سلول های بنیادی دانشگاه مراغه
دانشجو کارشناسی شیمی محض، عضو انجمن سلول های بنیادی دانشگاه مراغه
چکیده
فناوری رو به تکاملی در حوزه مهندسی بافت است که در آن با به کارگیری جوهرهای زیستی Bio-ink که از سلول های بنیادی گرفته شده اند، به ساختن سریع و دقیق ساختارهای زیستی سه بعدی مانند پوست، بافت و یاارگان ها می پردازند. اهمیت این موضوع زمانی مشخص می شود که صحبت از پیوند عضو و یا بیماری های خطرناک در میان است و هیچ اهداکننده ای وجود ندارد. در این صورت این ارگان های چاپ شده می توانند زندگی بیماران رانجات دهند. همچنین از این چاپگر برای مطالعه ی بیماری ها نیز می توان استفاده کرد. بحث: استفاده از پلیمرها به عنوان مواد زیستی موضوع تحقیقات شدید در طول پنجاه سال گذشته بوده است. ساختارهای شیمیایی و گروه های عاملی مختلف در چنین پلیمرهایی بر مورفولوژی و خواص آنها حاکم است. و امکان کنترل دقیق ایجاد معماری های مولکولی موردنظر را فراهم می کند. طیف گسترده ای از کاربردها در زمینه زیست پزشکی، به عنوان مثال، پلیمرهای زیست سازگارها با موفقیت به عنوان اندام های مصنوعی و سیستم های تحویل دارو مورد استفاده قرار گرفته اند. مواد زیستی که از پلیمرها به دست می ایند به طور کلی به دودسته تقسیم می شوند: مواد مصنوعی طبیعی و مصنوعی، کلاژن ها ، الژینات و مواد مبتنی بر کیتوزان بهترین نمونه از بیومواد مشتق شده از منابع طبیعی هستند. نتیجه گیری: استفاده از روش های نوین عصاره گیری با امواج فراصوت مانند الوتراسونیک و استفاده از فرآیند نانوکپسوله کردن علاوه بر اینکه منجر به کاهش میزان استفاده از حلال مصرفی شده سبب حفظ ساختار افزایشی خلوص و راندمان استخراج مواد موثره گردیده و نانو کپسوله کردن آن نیز منجر به حفظ و تثبیت این مواد موثره در قالب پوشش کپسول می گردد. و به این صورت استفاده از این روش در مقیاس وسیع صنعتی سبب کاهش هزینه های مصرفی و افزایش و بهینه سازی مواد موثره می شود.کلیدواژه ها
چاپگر، زیستی، سه بعدی، مهندسی بافت، پلیمرمقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.