بررسی نظریات جامعه شناسی شهری بر عملکرد مدیریت شهری

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مدل ها و تکنیکهای کمی در مدیریت
  • کد COI اختصاصی: QMTM02_204
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 91
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمود محرابی

پژوهشگر و نویسنده شهرداری تهران و کارمند شهرداری منطقه دو تهران

چکیده

خلاصه شهرهای ایران از خصوصیاتی منحصر به فرد برخوردارند. منشا توسعه و تکامل شهرهای ایرانی دلایل گوناگونی داشته است. بسیاری از این شهرها بر حسب کارکردهای ویژهای به وجود آمدهاند و هنوز تحت تاثیر همان کارکردها و با ترکیبی از عناصر بیرونی قرار دارند و بر رفتارها و خصوصیات فرهنگی موثرند. از ویژگی های عمدهای که شهرهای ایران متاثر از آن هستند، تنوع و پراکندگی تحت تاثیر زمینه های فرهنگی، قومی واقلیمی است. این امر خصوصیات و اشکال گوناگونی از فرهنگ شهری را به وجود آورده و بر ساخت کل شهر تاثیر گذاشته است. گسست شهر قدیم - شهر جدید یکی از دلایل اهمیت مطالعات انسانشناسی شهری در ایران است؛ شهرها یی که درگذشته دارای طرح و بافت فرهنگی - اجتماعی خاصی بودند. در این شهرها روابط و کنشهای اجتماعی و خصوصیت فرهنگی نوعی پویش درونی به وجود می آورد، اما تغییرات در شهرها در چند دهه اخیر، منجر به گسست و انقطاع شهر با این گذشته شده و شالوده های کهن ارتباطات درون شهری و معماری و به طور کلی طرح و بافت نظام اجتماعی و فرهنگی از هم گسسته شده است. عناصر جدیدی که در شهرهای ایران وارد شده، بر شیوه زندگی شهری تاثیر گذاشته و شهرهای ایران را به سمت سبکی مدرن سوق داده که خواه ناخواه این سبک جدید بر رفتار مردم تاثیر گستردهای داشته است. انسانشناسی شهری سعی دارد یک دیدگاه انسانشناختی برای مطالعه زندگی شهری در فضا و زمان سبک جدید شهرها نسبت به فضا و زمان سبک قدیم شهرها به دست دهد و تغییر و تحولات این انتقال را مورد کنکاش قرار داده و نفوذ و تاثیر شهرها بر الگوی سبک جدید زندگی مردم را مورد بررسی قرار دهد. در واقع انسانشناسی شهری سعی دارد با مطالعه تطبیقی زندگی شهری در زمان و مکان در این دو سبک به نتایج مفیدی دست یابد.

کلیدواژه ها

کلمات کلیدی: شهرداری تهران، جامعه شناسی، مدیریت شهری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.