کنترل جریان مافوق صوت عبوری از دو مدل نوک پخ و نوک تیز با استفاده از پرتو لیزر

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه علوم و فناوری های پدافند نوین، دوره: 12، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_ADST-12-4_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 141
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه جعفری خرمی

مجتمع دانشگاهی مکانیک، دانشگاه صنعتی مالک اشتر

روح الله خوشخو

عضو هیات علمی/ مجتمع مکانیک/ دانشگاه صنعتی مالک اشتر

سیدمحمدرضا دربانی

دانشگاه صنعتی مالک اشتر

چکیده

کنترل جریان و کاهش پسا به ویژه در جریان مافوق صوت، همواره در صنعت هوافضا موردتوجه بوده است. هدف از انجام این پژوهش، بررسی قابلیت تاثیرگذاری لیزر بر آیرودینامیک جریان هوا در جریان مافوق صوت در اطراف وسیله پرنده است. در این تحقیق، به بررسی میزان جابه جایی و تغییر زاویه موج شوک با و بدون تابش لیزر بر مدل های موردنظر برای دستیابی به راهکار جدید یعنی استفاده از لیزر جهت کاهش پسا معطوف شده است. بدین منظور، تمامی آزمایشات تجربی در تونل باد مافوق صوت با استفاده از دو مدل مخروط نوک پخ و نوک تیز و در ماخ های ۷/۱، ۲، ۵/۲، ۳ و ۴/۳ انجام پذیرفته است. همچنین از دو مدل لیزر MSL-FN-۵۳۲-S و Q-SMART۸۵۰ جهت بررسی تاثیر لیزر بر موج شوک استفاده شده است. نتایج آزمایشگاهی نشان می دهد، در مدل مخروط نوک پخ، تابش لیزر به طور پیوسته در جلوی مدل، موجب افزایش فاصله موج شوک تا جسم و درنتیجه منجر به کاهش پسا می شود و در مدل مخروط نوک تیز، با تابش لیزر، موج شوک ایجادشده زاویه کمتری نسبت به حالت بدون تابش لیزر پیدا می کند و درنهایت، با افزایش انرژی پالس های لیزر و در حقیقت، استفاده از لیزر با توان بالاتر، میزان تاثیر پرتو لیزر بر موقعیت و یا زاویه موج شوک بیشتر می شود.

کلیدواژه ها

لیزر, جریان مافوق صوت, موج شوک, بررسی تجربی, کنترل جریان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.