بررسی اثر فشرده سازی داده های شتابنگاشت در مسائل مهندسی ژئوتکنیک لرزه یی
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: مجله ی مهندسی عمران شریف، دوره: 37، شماره: 42
- کد COI اختصاصی: JR_SJCE-37-422_012
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 161
نویسندگان
دانشکده ی مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی شاهرود
دانشکده ی مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی شاهرود
چکیده
تحلیل مسائل مختلف در مهندسی ژئوتکنیک لرزه یی و مهندسی زلزله همواره کاری زمان بر و در نتیجه پرهزینه بوده است. شتاب نگاشت های ثبت شده توسط لرزه نگارهای امروزی به دلیل دقت بالای دستگاه های لرزه نگار، حجم داده ی بسیار زیادی دارند، که استفاده از آن ها در مدل های عددی منجر به تشکیل ماتریس های با ابعاد بسیار بالا و موجب طولانی شدن روند تحلیل می شود. در پژوهش حاضر، برای کاهش زمان تحلیل شتاب نگاشت ها با استفاده از روش تحلیل چندریزه ساز موجکی فشرده شده و تعداد داده های آن ها کاهش یافته است. شتاب نگاشت های اولیه و فشرده شده در ۵ مسئله ی لرزه یی مختلف استفاده شده اند. نتایج نشان می دهند که یک مرحله ی فشرده سازی، که معادل با کاهش ۵۰ درصدی داده های شتاب نگاشت است، به طور متوسط باعث کاهش ۳۳ درصدی در مدت زمان تحلیل می شود و نتایج به دست آمده با بیشینه ی ۵٪ با نتایج ناشی از اعمال موج اصلی (فشرده نشده) تفاوت دارد.کلیدواژه ها
فشرده سازی داده, تحلیل چندریزه ساز موجکی, تاریخچه ی زمانی شتاب, شتاب نگار زلزلهاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.