تعیین ظرفیت باربری خاک و سنگهای سست بر اساس نتایج آزمایش C.B.R
- سال انتشار: 1378
- محل انتشار: سومین همایش انجمن زمین شناسی ایران
- کد COI اختصاصی: SGSI03_152
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 10461
نویسندگان
گروه زمین شناسی، دانشگاه تربیت مدرس
گروه زمین شناسی، دانشگاه تربیت مدرس
گروه زمین شناسی، دانشگاه تربیت مدرس
چکیده
شالوده بار ناشی از سازه را به زمین منتقل می کند، بنابراین خاک زیر شالوده باید قادر باشد که بارهای ناشی از سازه را تحمل نماید. اگر بار وارده به حدی باشد که تنش در برخی از نقاط خاک به حداکثر مقدار ممکن خود برسد، آن نقطه در معرض گسیختگی قرار خواهد گرفت. از آنجائیکه گسیختگی در یک نقطه به معنای گسیختگی کامل خاک نمی باشد و گسیختگی در مجموعه ای از نقاط خاک زیر شالوده، در نهایت موجب گسیختگی کامل خاک خواهد گردید. در نهایت بار گذاری ، بار باید به حدی به زمین وارد شود که موجب گسیختگی کامل خاک نگردد . تعیین این مقدار بار از اهمیت ویژه ای برخوردار است که با توجه به پارامترهای خاک به روشهای گوناگونی تعیین می شود. روش ترزاقی – مایرهوف، هانس و… روشهای معمول تعیین میزان ظرفیت باربری خاک درحالت های گوناگون شالوده می باشند. علاوه بر ای روشها با استفاده از نتایج آزمایشهای صحرایی و آزمایشگاهی نیز می توان میزان ظرفیت باربری خاک را تعیین نمود. از آن جمله استفاده از نتایج آزمایش بارگذرای با صفحه CPT , SPT را می توان نام برد. در این تحقیق استفاده از نتایج CBR برای تعیین میزان باربری نهایی مارن مورد بررسی قرار گرفته است و به نظر می رسد که نتایج حاصل از انجام آزمایش CBR میتواند ما را در تعیین ظرفیت باربری یاری نماید. شکل 1 چگونگی تعیین qu را نشان می دهد با توجه به این شکل و مقایسه آن با منحنی آزمایش CBR می توان بر اساس نتایج حاصل از ازمایش CBR ظرفیت باربری نهایی زمین را تعیین نمود.کلیدواژه ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.