مدیریت منابع انسانی و چالشهای در پروژه های عمرانی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس ملی مهندسی عمران، معماری و توسعه شهری پایدارایران
  • کد COI اختصاصی: ICESCONF09_296
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 132
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بابک عابدی نجفی

کارشناسی ارشد عمران، سازه هیدرولیکی- دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال

اردشیر جمشیدی کوشک

کارشناس مدیریت پروژههای عمرانی، کارشناسی ارشد معماری

عباس کریم نژاد ایردموسی

کارشناسی ارشد عمران، مدیریت ساخت- دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز

چکیده

هر ساله حجم عظیمی از سرمایه و بودجه هر کشور به پروژه های عمرانی اختصاص مییابد. نقش منابع انسانی در رسیدن شرکتهای فعال در صنعت عمرانی کشور، یک نقش محوری و تاثیرگذار است. انسانها با خودشان دانش و مهارت، حکمت و معرفت و دانش را به سازمان می آورند. منابع انسانی گرانبهاترین دارایی سازمان به شمار میرود. مدیریت منابع انسانی در تعریف عبارت است از جذب، استخدام، حفظ و نگهداری و بهبود کارکنان سازمان. بدون داشتن منابع انسانی هیچگونه فعالیتی انجام نمیشود و در ماشینی ترین صنعت نیز ایجاد و کنترل فناوری به عهده نیروی انسانی میباشد. مدیریت منابع انسانی وظیفه مدیریت تمامی امور مربوط به کارکنان مانند پاداش، حقوق و دستمزد، استخدام، آموزش، ارزیابی، عملکرد و ... را به عهده دارد. امروزه نیروی انسانی به عنوان مهمترین سرمایه موجود در پروژه های عمرانی جهت اجرای موفقیت آمیز آن شناخته میشود ولی متاسفانه به جهت پایین بودن هزینه های نیروی انسانی در مقایسه با دیگر منابع نظیر مصالح و ماشین آلات، توجه اندکی به آن میشود. با مدیریت صحیح منابع انسانی که در گرو برنامه ریزی و توسعه ی صحیح آن است میتوان باعث افزایش بهبود عملکرد پروژه های عمرانی شد. پروژه های عمرانی سازمانهای موقت را به شکل برنامه ها و پروژه ها اتخاذ میکنند و فرایندهای کار موقت مرتبط به منظور ارائه خدمات و محصولات به مشتریان مورد استفاده قرار میگیرد و نتیجه اینکه این موضوع یک محیط کاری پویا را ایجاد میکند. هر زمان که یک پروژه شروع میشود و یا یک پروژه پایان میپذیرد، نیاز است پیکربندی مدیریت منابع انسانی تغییر یابد.

کلیدواژه ها

مدیریت منابع انسانی، منابع انسانی، پروژه عمرانی، آموزش، مدیریت دانش.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.