تحلیل ارتعاش آزاد در پوسته دارای انحنا ساخته شده با مصالح هدفمند

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس ملی مهندسی عمران، معماری و توسعه شهری پایدارایران
  • کد COI اختصاصی: ICESCONF09_274
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 206
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عرفانه گودرزی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی سازه دانشگاه مازندران،بابلسر

محسن بزرگ نسب

استادیار گروه مهندسی عمران،دانشگاه مازندران،بابلسر

محمد ملاعلی پور

استادیار گروه مهندسی مکانیک،دانشگاه مازندران،بابلسر

رضا تقی پور

استادیار گروه مهندسی عمران،دانشگاه مازندران،بابلسر

چکیده

در این مطالعه، تشخیص آسیب در پوسته های مستطیلی دارای انحنا با استفاده از اطلاعات مودی مورد بحث قرار گرفته است.پوسته را برای حالت دو انحنای که از مصالح هدفمند (FGM) ساخته شده باشد مورد بررسی قرار دادیم.برای تخمین خواص موثر در هر نقطه از ماده ی هدفمند از قاعده ی ترکیب ۱استفاده شد.تحلیل های ارتعاش آزاد انجام شده بر پایه تئوری برشی مرتبه اول حاصل شده است. استخراج معادلات حاکم بر پوسته ها به روش تحلیلی انجام شد. با بدست آمدن معادله انرژی کرنشی حاکم بر ورق و اعمال شرایط مرزی، ماتریس سختی و به کمک معادله انرژی جنبشی،ماتریس جرم سازه با کد نویسی در نرم افزار متلب که مبنای اجزا محدودی دارد بدست آمد. در ادامه اطلاعات مودال برای نسبت های مختلف ضخامت به طول پوسته مورد محاسبه قرار گرفت. با توجه به این که پارامتر های مودال تابع خواص فیزیکی سازه (جرم،میرایی و سختی) می باشند ،تغییر در خواص فیزیکی(آسیب) منجر به تغییر در خواص مودال خواهد شد پس با مدل سازی المان های آسیب دیده در پوسته فرکانس های آن استخراج شد. این فرکانس ها بصورت تقریبی با روش دانل ۲و بصورت دقیق تر و با روش سندرز ۳بدست آمد.مقایسه فرکانس های سازه با المان های آسیب دیده و سازه با المان های آسیب ندیده منجربه تشخیص آسیب،شدت و محل آن با کمک نمودار ها شد. به منظور اثبات دقت در روش پیشنهادی،فرکانس های بدست آمده با نتایج ارائه شده در پژوهش های دیگر محققان مقایسه شد که نشان از کارامدی متد پیشنهادی دارد.

کلیدواژه ها

ارتعاش آزاد، پوسته های دارای انحنا، تشخیص آسیب، تئوری لایه ای، پوسته های با مصالح هدفمند

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.