مطالعه موردی تاثیر افزودن سیمان بر دوام مخلوط آسفاتی در برابر زیان رطوبتی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس ملی مهندسی عمران، معماری و توسعه شهری پایدارایران
  • کد COI اختصاصی: ICESCONF09_272
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 178
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نسرین اروج زاده

استادیار پژوهشکده فناوریهای شیمیایی، سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران، تهران

حمید صباغ

مدیرعامل مهندسین مشاور کیمیا فرازاندیش راسا، تهران

چکیده

از جمله خرابیهایی که به وفور در روسازیهای آسفالتی مشاهده میگردد، خرابیهایی است که ناشی از رطوبت بوده یا توسط آن تشدید میگردد. یکی از خرابیهایی که مستقیما از زیان رطوبتی حاصل میشود، عریان شدگی مصالح سنگی و کاهش دوام رطوبتی مخلوط آسفالتی است و البته خرابیهای دیگری همانند شن زدگی و ایجاد چاله را نیز در پی دارد. بروز پدیده زیان رطوبتی منحصر به میزان چسبندگی فیلم قیر به مصالح سنگی استفاده شده در تولید آسفالت گرم نبوده و پارامترهای مختلفی از قبیل شرایط آب و هوایی و رطوبت منطقه، مشخصات فنی قیر و مصالح سنگی ، ماهیت شیمیایی سنگدانه ها و ترافیک عبوری ، در ایجاد آن موثر می باشد. در این مطالعه با توجه به ماهیت سیلیسی مصالح سنگی و رطوبت باالی موجود در منطقه و همچنین شرایط آب و هوایی و ترافیکی محل پروژه، استفاده از سیمان به عنوان ماده افزودنی مفید در جهت ارتقای دوام رطوبتی مخلوط آسفالتی و کاهش زیان رطوبتی آن پیشنهاد و میزان تاثیر پذیری مخلوط آسفالتی پس از تعیین مشخصات فنی مصالح، قیر و مخلوط آسفالتی از طریق انجام آزمایشات چسبندگی در برابر آب جوشان (ASTM D۳۶۲۵)، آزمایشهای پایداری و دوام بر اساس لاتمن اصلاح شده (AASHTO T۲۸۳) و دوام براساس استحکام مارشال((ASTM D۱۰۷۵ و همچنین تعیین نسبت TSR صورت پذیرفت. با توجه به آزمایش های صورت پذیرفته در زمینه های مقاومتی - کیفیتی ، استفاده از سیمان عاملی موثر در افزایش دوام مخلوط آسفالتی در برابر رطوبت در پروژه تشخیص داده شد .

کلیدواژه ها

زیان رطوبتی، دوام مخلوط آسفالتی، عریانشدگی، آزمایش لاتمن اصلاح شده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.