واکاوی معماری بیونیک در رویکرد فرم گرایی ساختمانهای بلندمرتبه شهر تهران

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس ملی مهندسی عمران، معماری و توسعه شهری پایدارایران
  • کد COI اختصاصی: ICESCONF09_264
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 203
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید عظمتی

استادیار گروه معماری، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه آزاد اسلامی و احد تهران شرق، تهران، ایران

ثمین اکرمی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، گروه معماری، واحد تهران شرق، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

مرضیه کاکاوند

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، گروه معماری، واحد تهران شرق، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.

چکیده

معماری بیونیک یک حرکت مدرن مبتنی بر رویکرد محیطی است که آخرین تحولات در طراحی و ساخت و ساز را توسعه می دهد و به اجرای ایده های چالش برانگیز معماری با هدف ایجاد یک معماری طبیعی که به تغییرات محیطی پاسخ می دهد کمک می کند. فناوری های طبیعی یک پدیده جدید است که بر اساس مشاهده اشیاء طبیعت، درک اصل عملکرد آنها و انتقال آنها به حوزه فعالیت های انسانی است. هدف این مقاله بررسی و تشریح ویژگی های معماری بیونیک و اصول و معیارهای روش های طراحی معماری بیونیک می باشد. روش بررسی : مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی می باشد. در این پژوهش با توجه به اطلاعات جمع آوری شده از مطالعات پیشین، و برای به دست آوردن نتایج مطلوب سعی شده است با آشنایی پله پله با مفاهیم اولیه همچون بیونیک، معماری بیونیک، و تاریخچه استفاده از معماری بیونیک پرداخته شود. در این مقاله توسعه معماری بیونیک را از مبدا آن تا کنون مورد بررسی قرار می دهد سپس با ارائه روش های بکار رفته در معماری بیونیک که با رویکرد فرم گرایی و اقتباس از فرم های به کار رفته در طبیعت می باشد در نمونه های موردی به تجزیه و تحلیل معماری بیونیک پرداخته می شود. بحث و نتیجه گیری: مشخص شد که چگونه عناصر عملکردی مختلف از اشکال زنده طبیعت به عنوان یک کل، در شکل گیری معماری بیونیک همبستگی دارند. عوامل اساسی، موثر عناصر شکل دهنده ترکیب معماری، شناسایی شدند. اصطلاحات اصلی، مرتبط با شکل گیری شکل بیونیک، نشان داده شد. روندهای مدرن در معماری بیونیک در نظر گرفته شدند. نمونه هایی از نمونه های برجسته معماری بیونیک بررسی گردید. این مقاله توسعه سبک معماری بیونیک و پیشینه تاریخی توسعه آن را تعیین می کند.

کلیدواژه ها

بیونیک، معماری بیونیک، بلند مرتبه سازی، فرم گرایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.