رتبهبندی مناطق مستعد احداث سد زیرزمینی(منطقه موردی: حوضه باغک سرنی استان هرمزگان)
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: نهمین کنفرانس ملی مهندسی عمران، معماری و توسعه شهری پایدارایران
- کد COI اختصاصی: ICESCONF09_241
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 266
نویسندگان
کارشناس مهندسی نقشه برداری دانشگاه صنعتی سیرجان
مربی و استاد و عضو هیئت علمی دانشکده عمران دانشگاه سیرجان
چکیده
حوضه آبریز باغک سرنی در شهرستان میناب استان هرمزگان به دلیل واقع شدن در منطقه خشک با مشکل کمبود آب مواجه میباشد. این حوضه دارای نهشته های کواترنری مستعد برای ذخیره آب در زیر زمین بوده که میتوان بر ضرورت توسعه سدهای زیرزمینی تاکید نمود. مهمترین مشکل در ایجاد سدهای زیرزمینی پیچیدگی تعیین مناطق مناسب جهت احداث میباشد. این مشکلات ناشی از معیارهای مختلفی مانند معیارهای فیزیکی و اقتصادی اجتماعی در تصمیم گیری برای تناسب محلهای موردنظر میباشد. هدف اصلی تحقیق استفاده از روش فرایند تحلیل سلسله مراتبی ) AHP ( جهت شناسایی و اولویت بندی مناطق مستعد احداث سدهای زیرزمینی در حوضه آبریز سرنی است. به همین منظور عوامل اقتصادی - اجتماعی )نیاز آبی و دسترسی(، محور سد زیرزمینی )عمق، طول و لیتولوژی(، مخزن سد زیرزمینی )نفوذپذیری، شیب و سطح مخزن( و آب )کمیت و کیفیت آب( به عنوان معیارهای موثر به کار رفته است. لایه های اطلاعاتی در محیط ArcGIS ، فازیسازی گردید. در مرحله بعد با استفاده از تصویر ماهواره ای و بازدید میدانی تعداد ۱۴ محور )گزینه( انتخاب گردید. سپس وزن معیارهای اصلی وفرعی موجود با روش AHP محاسبه شد. با همپوشانی لایه ها در محیط ArcGIS ، شاخص تناسب برای هر محور محاسبه و بر این اساس رتبه بندی شده اند. براساس نتایج بدست آمده گزینه ی ۱۴ واقع در شمال غربی حوضه، به عنوان گزینه برتر انتخاب گردید. حساسیت سیستم به رتبه بندیها نیز با تغییر ۵ ± و ۱۰ ± درصد وزن معیارهای با بالاترین درجه تاثیر، وزن سایر معیارها نیز تغییرپیدا کردکلیدواژه ها
سدهای زیرزمینی، تصمیم گیری چندمعیاره مکانی، فرایند تحلیل سلسه مراتبی، فازی، حوضه سرنیمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.