مقایسه پدیده انسداد در ستون های زهکش شنی و ستونهای پر شده با تراشه لاستیکهای بازیافتی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس ملی مهندسی عمران، معماری و توسعه شهری پایدارایران
  • کد COI اختصاصی: ICESCONF09_225
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 313
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرحسین پاشائی

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران-ژئوتکنیک، دانشگاه سمنان

عبدالحسین حداد

دانشیار دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه سمنان

عادل عساکره

استادیار دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه سمنان

چکیده

یکی از مسائل مرتبط با ستونهای زهکش بحث انسداد در آنها میباشد. در ستونهای زهکش به دلیل ورود ذرات ریزدانه از خاک اطراف به داخل ستون زهکش، منافذ به مرور مسدود میگردند. با توجه به عملکرد ستونهای بهسازی شده با مواد بازیافتی و انسداد کمتر منافذ داخل این ستونهای زهکش، سلول مخصوصی جهت بررسی عملکرد انسداد در ستونهای زهکش به قطر ۹ و ارتفاع ۲۲/۵ سانتیمتر طراحی و ساخته شده است. در این تحقیق ۲۲ ستون زهکش به کمک سلول ساخته شده مورد آزمایش قرار گرفت، که شامل ستونهای تک مصالح حاوی شن یا گرانول لاستیک، ستونهای با لایه بندی مجزای شن و گرانول لاستیک و ستونهای مخلوط شن و گرانول لاستیک میباشد . بر روی هر نمونه، ۸ آزمایش انجام شده، که در مجموع ۱۷۶ آزمایش میباشد. مصالح مورد استفاده در این ستونها شامل ۳ اندازه شن و گرانول لاستیک مکعبی به ترتیب به قطر میانگین ۰/۵، ۰/۷۵ و ۱ سانتیمتر و ابعاد ۰/۵، ۰/۷۵ و ۱ سانتیمتر است. برای مقایسه بین عملکرد این ستونهای زهکش، میزان حجم آب ورودی ۵ و ۱۰ لیتر درنظر گرفته شده است. به منظور بررسی عملکرد انسداد، خاک با آب مخلوط شده، که درصد اختلاط این ریزدانه با آب ۰، ۵، ۷/۵ و ۱۰ درصد از وزن آب است. در تمام آزمایشها جریان آب، با هد ۱ متر وارد ستونهای زهکش شده و پس از عبور از ستون از آن خارج شده است. نتایج آزمایشها نشان میدهد که نسبت تخلخل در گرانول لاستیک ۱ سانتیمتری نسبت به شن ۱ سانتیمتری ۳۰ درصد بیشتر بوده و میزان عبور دهی مخلوط آب و خاک ۱۵ درصد افزایش و میزان رسوب گذاری ۲۳ درصد کاهش داشته است. افزایش نسبت گرانول لاستیک در ستونهای زهکش موجب افزایش نسبت تخلخل و نفوذپذیری در ستونها شده که این امر باعث بهبود عملکرد زهکشی شده است.

کلیدواژه ها

ستون های زهکش، تایر های بازیافتی، انسداد، نسبت تخلخل، مخلوط آب و خاک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.