سرقت مقرون به آزار در نظام های کیفری ایران و انگلستان

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ششمین همایش بین المللی فقه و حقوق، وکالت و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: LAWHAMAYESH06_034
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 294
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سینا لامعی پیر الوان

گروه حقوق جزا و جرم شناسی، دانشکده حقوق، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران.

چکیده

جرم سرقت ساده زمانی که با به کارگیری عمل آزاردهنده علیه دیگری یا تهدید به آن توام می گردد، تبدیل به سرقت مشدد می شود. این سرقت مشدد که سرقت مقرون به آزار نامیده شده است، تشدید مجازات مرتکب را همراه خواهد داشت. چرایی این امر را باید در اعمال زور و خشونتی جستجو کرد که ممکن است زندگی بزه دیده را در معرض خطر قرار دهد. بر این اساس، اگرچه مقابله موثر با این جرم کاملا ضروری است، اما رویکرد قانون گذار ایرانی ، متبلورشده در ماده ۶۵۲ قانون تعزیرات ۱۳۷۵ ،دارای برخی نواقص است که ازجمله آنها می توان به عدم تصریح به واژه »تهدید« در کنار آزار (و اختلاف نظرهای احتمالی ناشی از آن) و نیز مانع الشمول نبودن عنصر قانونی جرم بحث اشاره کرد. تحلیل شرایط اختصاصی جرم سرقت مقرون به آزار در نظامهای کیفری ایران و انگلستان روشن کرد که رویکرد قانونگذار ایرانی در مقایسه با قانون گذار انگلیسی دارای نواقص بیشتری است، به طوریکه ضرورت برخی از اصلاحات را ایجاب می کند. ازآنجاکه تشدید مجازات سارق منوط به انجام ا۳عمال آزاردهنده در راستای ارتکاب سرقت است و با وجود اینکه لزوم این شرط را می توان طبق اصول کلی استنباط کرد، با الهام از رویکرد قانونگذار انگلیسی، لازم است این قید در عنصر قانونی جرم آورده شود.

کلیدواژه ها

سرقت مقرون به آزار ، سارق ، جرم ، مجازات ، آمار جنایی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.