جایگاه بازار سرمایه در تامین مالی و نظام مالی اسلامی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ششمین همایش بین المللی مدیریت، حسابداری، اقتصاد و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: HMODIR06_074
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 263
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالمحمد کاشیان

استادیار، گروه اقتصاد، دانشگاه سمنان

الهام برزگر

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه اقتصاد، دانشگاه سمنان

مجتبی تهمورسی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه اقتصاد، دانشگاه سمنان

چکیده

در تمامی دستگاه های اقتصادی دو قسمت وجود دارد که عبارتاند از قسمت حقیقی و قسمت مالی. و هر دو قسمت بر یکدیگر تاثیرگذار میباشند. قسمت حقیقی عوامل تولید و بازارهای غیر پولی را شامل شده و قسمت مالی نیز شامل بازارهای پول و سرمایه و زیرمجموعه های آن است. اگر یک سیستم مالی کارآمد وجود نداشته باشد، رشد مطلوب و پایدار اقتصاد هم ممکن نخواهد بود. ازجمله اجزاء تشکیل دهنده بازار مالی، بازار سرمایه است که از عوامل اصلی تامین مالی در یک اقتصاد است. تاثیر بازار سرمایه درحرکت جریان نقدینگی و منجر شدن به رشد و پیشرفت اقتصادی ازجمله مسائل مهمی است که امروزه زمینه دقت قرارگرفته است. اگر بین بازار مالی و سایر قسمت های اقتصادی رابطه ای منطقی وجود نداشته باشد، احتمال بروز اختلالات و نقصان هایی در سازوکار اقتصاد وجود دارد. تامین مالی سرمایه گذاری با بهره گیری از جمع آوری پساندازهای خرد ازجمله مهمترین وظایف سیستم مالی است. برای رسیدن به آن هدف غایی، ازجمله کارآمدترین بازارها، بازار بورس سهام است که درصورتیکه معاملات واقعی بوده و از بورسبازی و سفته بازی، پیشگیری شود به قسمت حقیقی اقتصاد کمک شایان نموده و نقشی مثبت و تاثیرگذار در سیستم مالی اسلامی دارد. ازآنجاکه تامین مالی سرمایه گذاری از طریق بازار سهام در مقایسه با روشهای دیگر تامین مالی برتری دارد، شبهه ربا در آن وارد نیست و به درستی میتواند اهداف مورد نیاز سیستم مالی اسلامی را تامین نماید، و رتبه با ارزشی در سیستم مالی اسلامی داراست. بنابراین لازم است با بررسی پیوسته فقهی بر بازار بورس سهام از منحرف شدن آن پشگیری نموده و با خبررسانی وسیع ، نه تنها تعدادی خاص و کم بلکه قسمت عمده ی مردم را به سرمایه گذاری در بورس سهام تشویق نموده و همچنین لازم است یک بورس سهام بزرگ اسلامی بین همه ملل اسلامی به وجود آید به شکلی که بتواند با بورسهای بزرگ دنیا به رقابت بپردازد.

کلیدواژه ها

بازار مالی، تامین مالی،رشد اقتصادی، سیستم مالی، سیستم مالی اسلامی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.