سال انتشار: 1400
کد COI مقاله: ICPE09_087
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 436
فایل این مقاله در 21 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 21 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله مقایسه اثربخشی آموزش تغییرات سبک زندگی و مولفه های روانشناسی مثبت را بر منبع کنترل و سلامت روانی دانشجویان
چکیده مقاله:
با توجه به نقش منبع کنترل در برخورد دانشجویان با چالش ها و فشارهای دوران تحصیل و حفظ سلامت روان آنان، ارائه راهکارهایی برای بهبود سلامت روانی دانشجویان و این تعیین کننده ای فردی-آموزشی اهمیت دارد. هدف پژوهش حاضر مقایسه اثربخشی آموزش تغییرات سبک زندگی و مولفه های روانشناسی مثبت گرا بر منبع کنترل و سلامت روانی دانشجویان بود. تحقیق حاضر مطالعه ای آزمایشی با طرح پیش آزمون، پس آزمون با گروه گواه بود. جامعه پژوهش، دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات تهران در سال تحصیلی ۱۳۹۹-۱۴۰۰ بود. نمونه این مطالعه ۶۰ دانشجو بودند که به شیوه نمونه گیری خوشه ای دومرحله ای انتخاب و با گمارش تصادفی در دو گروه آزمایش و یک گروه گواه (هر گروه ۲۰ نفر) قرار گرفتند. ابزار پژوهش مقیاس منبع کنترل Ruther,۱۹۹۶ و پرسشنامه سلامت عمومی Goldberg & Hiller, ۱۹۷۹ بودند. برای گروه آزمایشی اول، آموزش تغییرات سبک زندگی Pay,۲۰۱۸ و برای گروه آزمایشی دوم آموزش مولفه های روانشناسی مثبت گرا Rashid & Seligman۲۰۱۳ در ۸ جلسه ۹۰ دقیقه ای برگزار گردید، اما گروه گواه مداخله ای دریافت نکرد. برای تحلیل داده ها از تحلیل کواریانس در نرم افزار SPSS۲۴ استفاده گردید. هر دو درمان باعث بهبود منبع کنترل و سلامت روانی دانشجویان در پایان مداخلات شدند P<۰/۰۱ ، ولی آموزش تغییرات سبک زندگی در بهبود منبع کنترل و سلامت روانی آنان نسبت به آموزش مولفه های روانشناسی مثبت گرا اثربخشتر بود P<۰/۰۵ بنابراین، این دو روش آموزشی با اولویت گذاری استفاده از آموزش تغییرات سبک زندگی می توانند به منظور ارتقاء سلامت دانشجویان و بهبود خودکارآمدی و انتظارات پیامد آنان استفاده شوند
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا ICPE09_087 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/1433984/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:زندی، زهرا و محمدعلیپور، زهره،1400،مقایسه اثربخشی آموزش تغییرات سبک زندگی و مولفه های روانشناسی مثبت را بر منبع کنترل و سلامت روانی دانشجویان،نهمین کنفرانس بین المللی روانشناسی، علوم تربیتی و سبک زندگی،https://civilica.com/doc/1433984
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1400، زندی، زهرا؛ زهره محمدعلیپور)
برای بار دوم به بعد: (1400، زندی؛ محمدعلیپور)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- تحلیل بین رشته ای چهاربعدی اعتیاد و موادمخدر راهبردهایی برای پیشگیری
- تاثیر آموزش کنترل تکانه برکاهش نشانه های ADHD دانش آموزان
- پیش بینی مولفه های یادگیری سازمانی براساس ابعاد توانمندسازی درمیان اعضای هیئت علمی مطالعه موردی دانشگاه ارومیه
- راهبردهای مقابله ای و فرسودگی شغلی با استرش شغلی مربیان مهدهای کودک شهرتهران
- رابطه دین باوری با سلامت روانی دردانشجویان
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.