نقش احساس تنهایی و هراس اجتماعی در اعتیاد نوجوانان به شبکه های اجتماعی مجازی
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی روانشناسی، علوم تربیتی و سبک زندگی
- کد COI اختصاصی: ICPE09_084
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 889
نویسندگان
دکتری تخصصی روانشناسی تربیتی، دانشگاه شهید چمران، اهواز
کارشناس ارشد روانشناسی بالینی و معلم آموزش و پرورش شهرستان کرج
چکیده
اعتیاد به اینترنت و شبکه های اجتماعی مجازی بهداشت روانی نوجوانان را به خطر می اندازد، لذا شناسایی عوامل خطر مرتبط با آن اهمیت دارد . پژوهش حاضر با هدف تعیین نقش احساس تنهایی و هراس اجتماعی در اعتیاد نوجوانان به شبکه های اجتماعی مجازی انجام گرفت. در یک پژوهش توصیفی- همبستگی تعداد ۱۱۰ نفر دانش آموز ( ۶۰ پسر، ۵۰ دختر) دبیرستانی شهر کرج (منطقه ۳ ) با روش نمونه گیری دردسترس انتخاب و پرسشنامه های اعتیاد به شبکه های اجتماعی مجازی، احساس تنهایی و هراس اجتماعی را تکمیل کردند. داده ها توسط نرم افزار ۲۴SPSS و با آزمون های ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون تحلیل گردیدند. نتایج نشان داد احساس تنهایی و هراس اجتماعی با اعتیاد نوجوانان به شبکه های اجتماعی مجازی رابطه مثبت معنی دار دارند P< ۰/۰۱، همچنین احساس تنهایی و هراس اجتماعی به صورت مثبت پیش بینی کننده معنی دار اعتیاد نوجوانان به شبکه های اجتماعی مجازی بودند و ۴۱ % از واریانس آن را تبیین کردند. بنابراین اگر منابع حمایت اجتماعی نقش خود را به خوبی ایفا نکنند، فرد احساس تنهایی و هراس را تجربه خواهد کرد و در نتیجه برای پر کردن خلاء عاطفی خود و دستیابی به حمایت اجتماعی به استفاده افراطی از اینترنت پناه خواهد برد؛ که این امر اهمیت اقدامات پیشگیری را در قالب برنامه های آموزشی و مشاورهای به نوجوانان در خصوص استفاده درست و مفید از اینترنت و شبکه های اجتماعی مجازی نشان می دهدکلیدواژه ها
اعتیاد به شبکه های اجتماعی مجازی، احساس تنهایی، هراس اجتماعی، نوجوانانمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.