مقایسه درمان دارویی با طب سوزنی برای درمان سردردهای میگرنی و کیفیت زندگی مرتبط با سلامت در بیماران میگرنی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دوماهنامه پایش، دوره: 15، شماره: 6
  • کد COI اختصاصی: JR_PAHM-15-6_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 297
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کی نوش همایونی

Shiraz University of Medical Sciences, Shiraz, Iran

نگین هادی

Neurosciences Research Center, Research Center for Psychiatry and Behavioral Sciences, Shiraz University of Medical Sciences, Shiraz, Iran

بیژن حرفه دوست بی آزار

Shiraz University of Medical Sciences, Shiraz, Iran

علی منتظری

Health Metrics Research Center, Iranian Institute for Health Sciences Research, ACECR, Tehran, Iran

چکیده

در جهان، سالانه هزاران درمان جو برای درمان سردردهای مختلف بدون علت به پزشکان عمومی و متخصصان مغز و اعصاب مراجعه میکنند. بطور کلی بیش از ۱۲ درصد جمعیت عمومی در دنیا مبتلا به میگرن هستند. هدف از این مطالعه مقایسه ی درمان دارویی با طب سوزنی برای درمان سردردهای میگرنی و کیفیت زندگی مرتبط با سلامت در بیماران میگرنی می باشد. مطالعه ی حاضر، مطالعه ای شبه تجربی و بصورت قبل و بعد می باشد که بر روی ۸۲ بیمار مبتلا به سردرد میگرنی که به درمانگاه های مغز و اعصاب امام رضا(ع) و شهید فقیهی جهت درمان سردرد مراجعه کرده اند پرداخته است. این بررسی توسط یک فرم VAS و یک فرم کیفیت زندگی SF-۳۶ که روایی و پایایی نسخه ی فارسی آن قبلا مورد تایید قرار گرفته بود صورت گرفته است. این فرم ها در دو نوبت، قبل از درمان و ۴ هفته پس از پایان دوره ی درمان تکمیل می شوند. در مطالعه حاضر میزان کاهش شدت درد و افزایش بهبود کیفیت زندگی در گروه طب سوزنی در تمام ابعاد هشت گانه معنی دار بوده ولی در گروه درمان شده با درمان دارویی این بهبودی فقط در دو بعد مشکلات جسمانی و درد جسمانی بصورت معنی دار بود. درمان پیشگیری کننده طب سوزنی می تواند بطور موثری بر بهبود کیفیت زندگی نقش داشته باشد و همچنین از تعداد حملات و شدت سر درد های میگرنی بکاهد.  

کلیدواژه ها

Migraine headache, Acupuncture, health related quality of life, SF-۳۶, سردرد میگرنی, طب سوزنی, کیفیت زندگی مرتبط با سلامت, SF-۳۶

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.