روش های مطالعه فراوانی، توزیع مکانی و شدت حوادث ترافیکی مرتبط با عابران پیاده در مناطق شهری: یک مطالعه مروری

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دوماهنامه پایش، دوره: 15، شماره: 6
  • کد COI اختصاصی: JR_PAHM-15-6_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 178
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی مرادی

Faculty of Public Health, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran

حمید سوری

Safety promotion and Injury Prevention Research Center, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran

امیر کاووسی

School of Health, Safety and Environment, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran

فرشید عشق آبادی

Faculty of Geography, Dept. Of Human Geography/Urban Planning, University of Tehran, Tehran, Iran

چکیده

بر اساس برآوردها در سال ۲۰۱۰ حدود ۲۷۳ هزار عابر در جهان به علت حوادث ترافیکی حوادث ترافیکی جان خود را ازدست داده اند. مطالعات نشان داده اند که اکثر حوادث ترافیکی مرتبط با عابران به ویژه در کشورهای با درآمد بالا در معابر درون شهری اتفاق می افتد و عابران پیاده بیشترین نسبت مرگ های ناشی از حوادث ترافیکی در شهرهای پرجمعیت جهان را به خود اختصاص می دهند. به دلیل اهمیت انتخاب یک روش مناسب جهت مطالعه دقیق حوادث ترافیکی مرتبط با عابران، این مطالعه مروری به منظور مقایسه روش های مختلف و بررسی نقاط ضعف و قوت هریک از این روش ها انجام شد. این مطالعه مروری بر اساس جمع آوری و تجزیه و تحلیل مجدد اطلاعات و مقالات موجود انجام شد. به منظور جمع آوری اطلاعات لازم در بانک های اطلاعاتی و منابع غیر الکترونیکی جستجوی کامل به عمل آمده و منابع گردآوری شده در نرم افزار End note دسته بندی شد. در مطالعات یافت شده روش های مورد استفاده جهت تجزیه و تحلیل مورد بررسی و ارزیابی قرارگرفته و جمع بندی شدند. یافته ها: سابقه مطالعه حوادث ترافیکی مرتبط با عابران به دهه ۱۹۸۰ برمی گردد. در طی سال های دهه ۱۹۹۰ جای پای روش های جدید ازجمله سیستم اطلاعات جغرافیائی و الگو های آماری جهت مطالعه حوادث ترافیکی مرتبط با عابران باز شد. در طی این سال ها چندین مطالعه با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیائی و الگو های آماری انجام شد. در طی سال های اخیر با توجه به پیشرفت های حاصل شده در نرم افزارهای مختلف، محققان حوادث ترافیکی مرتبط با عابران را با استفاده از روش های نوین و پیشرفته موردمطالعه قرار داده اند و با تلفیق روش های گوناگون زمینه های لازم برای شناسایی دقیق تر عوامل موثر بر پراکندگی و شدت آن ها فراهم نموده اند. روش های مختلفی جهت مطالعه حوادث و جراحات در عابران پیاده وجود دارد و طی سال های اخیر روش های تجزیه وتحلیل این نوع حوادث و جراحات تکامل زیادی پیداکرده است. در سایه پیشرفت های اخیر ازنظر روش شناسی و نرم افزاری مشکلات موجود در شناسایی علل این نوع حوادث کاهش یافته و بینش های جدیدی در این زمینه حاصل شده است.  

کلیدواژه ها

Road Accident, Pedestrians, GIS, Statistical Models, حوادث ترافیکی, عابران, سیستم اطلاعات جغرافیائی, الگو های آماری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.