چالشهای والدی اضطراب زا در دوران بارداری از دیدگاه مادران: یک مطالعه کیفی

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 154

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_PAHM-16-1_011

تاریخ نمایه سازی: 4 اردیبهشت 1401

چکیده مقاله:

مقدمه: دوران بارداری به عنوان یکی از مهمترین دوره های زندگی یک زن، با تغییرات فیزیکی، روانی واجتماعی خاصی همراه است اما این تغییرات همیشه در جهت مطلوب نبوده وگاهی موجبات تشویش و نگرانی و بروز اضطراب در مادر را فراهم میکند. بدیهی است که اضطراب میتواند ریشه درمولفه های مختلفی داشته باشد که یکی از این عوامل، چالشهای والدی و انتقال به دوره جدیدی اززندگی برای مادر است. مطالعه زیربه بررسی چالش والدی تبیین شده از نقطه نظر زنان باردار پرداخت. مواد وروشها: این پژوهش به روش تحلیل محتوی کیفی، در زنان مراجعه کننده به درمانگاه های بهداشتی درمانی شهر تهران با روش نمونه گیری هدفمند در سال ۱۳۹۴ انجام شد. برای جمع آوری اطلاعات از مصاحبه عمیق نیمه ساختار یافته استفاده گردید و نهایتا داده ها با نرم افزار Maxqda تجزیه وتحلیل شدند. یافته ها: در این مطالعه زنان ۲۸ زن باردار ازگروهها ی مختلف اجتماعی، با طیف سنی (۴۱-۱۸) سال، و با بارداری اول تا پنجم شرکت داشتند. پس از تجزیه و تحلیل داده ها دوطبقه: ناتوانی از اجرای نقش مادری و تربیت نامناسب کودک به عنوان مولفه های اصلی تبیین کننده درون مایه چالشهای والدی اضطراب زا تبیین گردیدند. بحث و نتیجه گیری: باتوجه به نتایج، اضطراب والدی از دیدگاه مادران شامل کلیه عللی است که منجر به عدم توانمندی در نگهداری ،مراقبت و تربیت مناسب کودک میگردد. بدیهی است که آموزش وتوانمند سازی مادران خصوصا در دوران بارداری، همچنین مشاوره با سایر اعضاء خانواده برای همراهی با مادر میتواند نقش موثری را درکنترل اضطراب والدی داشته باشد.  

نویسندگان

کتایون ارفعی

School of Nursing and Midwifery, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran

فاطمه ناهیدی

School of Nursing and Midwifery, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran

معصومه سیمبر

School of Nursing and Midwifery, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran

مریم بختیاری

Reproductive Endocrinology Research Center, Research Institute for Endocrine Sciences, Shahid Beheshti University of Medical Science, Tehran, Iran

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :