مقایسه اثربخشی درمان شناختی رفتاری چهره به چهره و آنلاین بر تبعیت درمانی در افراد مبتلا به پرخوری عصبی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: نشریه پژوهش های سلامت محور، دوره: 6، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_HBR-6-2_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 292
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میترا قاسمی

Faculty of Education and Psychology, Kharazmi University, Tehran, Iran

محمد حاتمی

Department of Psychology Faculty of Education & Psychology, Kharazmi University, Tehran, Iran

علیرضا مرادی

Department of Psychology, Faculty of Education and Psychology, Kharazmi University, Tehran, Iran

جعفر حسنی

Department of Psychology, Faculty of Education & Psychology, Kharazmi University, Tehran, Iran

چکیده

مقایسه اثربخشی درمان شناختی رفتاری چهره به چهره و آنلاین بر تبعیت درمانی در افراد مبتلا به پرخوری عصبی   میترا قاسمی۱، محمد حاتمی۲*، علیرضا مرادی۳، جعفر حسنی۲   ۱. دانشجوی دکتری تخصصی روانشناسی سلامت، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه خوارزمی تهران، تهران، ایران ۲. دانشیار، گروه روانشناسی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه خوارزمی تهران، تهران، ایران ۳. استاد، گروه روانشناسی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه خوارزمی تهران، تهران، ایران * نویسنده مسئول: محمد حاتمی آدرس: تهران، خیابان شهید مفتح، نرسیده به خیابان انقلاب، پلاک ۴۹، دانشگاه خوارزمی تلفن: ۰۲۱۸۸۸۳۰۸۹۳                                     Email: M.hatami@khu.ac.ir                       چکیده: مقدمه: سلامت بیماران و پیشرفت در بهبودی آن ها، متاثر از میزان تبعیت آن ها از راهکارهای درمانی می باشد. شناسایی روش ها و درمان های اثربخش بر افزایش تبعیت درمانی، می تواند پایبندی بیماران به درمان و به تبع آن سلامت آن ها را بهبود بخشد. روش بررسی: پژوهش حاضر مطالعه ای توصیفی- تحلیلی بود که به صورت مداخله ای در شهر تهران در سال ۱۳۹۹ به مدت دوازده هفته بر روی سی نفر از بیماران مبتلا به پرخوری عصبی در دو گروه که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شده بودند؛ انجام شد. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه تبعیت از درمان استفاده شد. از آزمون های آماری تحلیل واریانس مختلط بین گروهی و درون گروهی جهت تحلیل داده ها استفاده شد. داده ها در نرم افزار آماری SPSS نسخه ۲۵ وارد شدند. یافته ها: درمان شناختی رفتاری در هر دو روش چهره به چهره و آنلاین موجب افزایش معنادار تبعیت درمانی شد. میانگین تبعیت درمانی در شیوه آنلاین به طور معناداری بیشتر از گروه تحت آموزش با روش چهره به چهره بود. بحث و نتیجه گیری: ضرورت دارد که در کلینیک های درمانی، ارزیابی تبعیت درمانی مبتلایان به پرخوری عصبی و ارائه درمان شناختی رفتاری برای افرادی دچار پرخوری ارائه گردد تا از این طریق بتوان باورهای نادرست آنان در خصوص تصویر بدنی شان را اصلاح کرده و استرس های آن ها را کنترل نمود.   واژگان کلیدی: تبعیت درمانی، درمان شناختی رفتاری چهره به چهره، درمان شناختی رفتاری آنلاین، پرخوری عصبی   ارجاع: قاسمی میترا، حاتمی محمد، مرادی  علیرضا، حسنی جعفر.  مقایسه اثربخشی درمان شناختی رفتاری چهره به چهره و آنلاین بر تبعیت درمانی در افراد مبتلا به پرخوری عصبی. مجله پژوهش­های سلامت محور ۱۳۹۹؛ ۶(۲): ۸۳-۱۶۹.

کلیدواژه ها

Treatment Adherence, Face-to-Face Cognitive-Behavioral Therapy, Online Cognitive-Behavioral Therapy, Bulimia Nervosa, تبعیت درمانی, درمان شناختی رفتاری چهره به چهره, درمان شناختی رفتاری آنلاین, پرخوری عصبی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.