ارتباط شاخص توده بدن و سطح فعالیت های بدنی با اضطراب ناشی از بیماری کووید-۱۹

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه ابن سینا، دوره: 24، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_SINA-24-1_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 159
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جلیل مرادی

Department of Motor Behavior and Sport Psychology, Faculty of Sport Sciences, Arak University, Arak, Iran

محمد پرستش

Department of Sport Physiology and Injuries, Faculty of Sport Sciences, Arak University, Arak, Iran

حسین صمدی

Department of Physical Education and Sport Sciences, Yazd University, Yazd, Iran

چکیده

زمینه و اهداف: بیماری کووید-۱۹ تاثیر عمده ای در سلامت روانی افراد در سطح دنیا گذاشته است. به احتمال زیاد در شرایط کنونی سطح فعالیت های بدنی و وضعیت شاخص توده بدن نقش مهمی در سلامت روانی افراد دارد. هدف از این پژوهش بررسی ارتباط سطح فعالیت های بدنی و شاخص توده بدن با ضطراب ناشی از بیماری کووید-۱۹ بود. روش بررسی: روش این پژوهش توصیفی از نوع همبستگی و جامعه آماری آن شامل کلیه شهروندان شهر اراک در استان مرکزی در سال ۱۴۰۰ بود. نمونه آماری شامل ۴۸۶ نفر از شهروندان در رده های سنی مختلف بود که با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. شرکت کنندگان پرسشنامه بین المللی سطح فعالیت های بدنی و پرسشنامه اضطراب ویروس کرونا را تکمیل نمودند. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چند متغیره انجام شد. یافته ها: نتایج همبستگی پیرسون نشان داد که بین سطح تعهد به فعالیت بدنی و اضطراب ویروس کرونا همبستگی معکوس و معناداری وجود دارد (۰۵/۰> p). اما بین شاخص توده بدن و اضطراب ویروس کرونا ارتباط معناداری وجود ندارد. نتایج رگرسیون چند متغیره نشان داد که می توان بر اساس سطح فعالیت بدنی و شاخص توده بدن به صورت معناداری میزان اضطراب ناشی از ویروس کرونا را پیش بینی نمود. نتیجه گیری: بر اساس یافته های پژوهش حاضر می توان نتیجه گرفت که افزایش در سطح فعالیت بدنی افراد با کاهش اضطراب ویروس کرونا در افراد همراه است. بنابراین برای حفظ سلامت روانی افراد در شرایط خطیر کنونی برنامه ریزی جهت تداوم فعالیت های بدنی ضروری است.  

کلیدواژه ها

COVID-۱۹, Anxiety, Physical Activity, Mental Health, Body Mass Index, کووید-۱۹, سطح فعالیت بدنی, سلامت روانی, شاخص توده بدن

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.