کانسار سرب و نقره راونج دلیجان شواهد نهشت رسوب و دیاژنتیک کانسنگ

  • سال انتشار: 1378
  • محل انتشار: سومین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SGSI03_134
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2361
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سروش مدبری

دانشجوی دکترای زمین شناسی اقتصادی دانشگاه شیراز

ابراهیم راستاد

استاد بخش زمین شناسی دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

کانسار سرب – نقره (باریم – مس ) راونج دلیجان در رسوبات توالی پیشرونده کرتاسه زیرین ایران مرکزی قرار دارد و از نظر خاستگاه زمین شناسی شباهت زیادی با کانسارهای چینه کران با میزان کربناتی در ایالت ملایر – شهرضا نشان می دهد. واحدهای سنگ چینه ای رخنمون شده در منطقه، گستره ای از شیلها و ماسه سنگهای ژوراسیک تا عصر حاضر را می پوشاند. بخش عمده این توالی را واحدهای کربناتی – شیلی کرتاسه تشکیل میدهد که افقهای خاص آن میزبان ماده معدنی درکانسار راونج است. شواهد صحرایی پراکندگی ماده معدنی، ستونهای لیتوژئوشیمیای، تحلیل رخساره ای افقهای کانسنگ دار، توالی پاراژنزی تبلور کانی ها، ساخت و بافتهای رسوبی و دیاژنتیکی و … نشانگر رابطه ای ژنتیکی بین کانسنگ و سنگهای آهکی است و در واقع نشان می دهد که محیط رسوبی در پهنه های کشندی و پس از آن فرایندهای رسوبی – دیاژنتیکی، عوامل اصلی کنترل کننده تشکیل کانسنگ بوده است.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.