آزمون حبابهای چندگانه: مطالعه موردی برای بازار مسکن ایران

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: فصلنامه مدلسازی اقتصاد سنجی، دوره: 1، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JEMS-1-2_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 198
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید راسخی

استاد اقتصاد، گروه اقتصاد بازرگانی، دانشکده علوم اقتصادی و اداری، دانشگاه مازندران

میلاد شهرازی

دانشجوی دکتری اقتصاد، دانشکده علوم اقتصادی و اداری، دانشگاه مازندران

چکیده

  از آنجا که بخش مسکن، ارتباط گستردهای با سایر بخشهای اقتصادی دارد، افتوخیزهای ناشی از بروز حباب قیمتی در این دارایی، میتواند هزینه ‎ های گزافی در پی داشته باشد. بنابراین، میطلبد که موضوع کشف حباب ‎ های قیمتی مسکن بعنوان یک سیستم هشداردهنده اولیه جهت پیشگیری از پیامدهای ناگوار اقتصادی بطور دقیق‎تر مورد بررسی قرار گیرد. در این راستا، در مقاله حاضر، این موضوع که آیا شاخص قیمت مسکن در ایران طی دوره ۱۳۸۱:۰۱-۱۳۹۳:۰۶ حبابی بوده است یا خیر، بررسی گردیده است. برای پاسخ به این سئوال، از آزمون‎های ریشه واحد راست دنباله پیشنهادی توسط فیلیپس و همکاران (۲۰۱۲) استفاده شده است. نتایج بر اساس این روش جدید نشان میدهد که طی دوره مذکور، بازار مسکن ایران رفتار انفجاری و حبابهای چندگانه را تجربه نموده است.

کلیدواژه ها

قیمت مسکن, حبابهای چندگانه, آزمونهای ریشه واحد RTADF, ایران

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.