بهبود عملکرد خواص سیال حفاری پایه آبی با استفاده از نانوذرات سیلیکا بهسازی نشده - ارزیابی آزمایشگاهی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین همایش نانومواد و نانوتکنولوژی
  • کد COI اختصاصی: NCNN01_207
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1943
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید سجادیان

پژوهشگاه صنعت نفت پژوهشکده مهندسی نفت

محمد سلیمانی

علیرضا نصیری

احسان اسماعیل پورمطلق

چکیده

نفوذ سیال از گلهای پایه آبی به درون سازند شیلی منتج به بروز تورم وناپایداری سازندهای شیلی می شود با توجه به محدودیت های استفاده از روشهای بازدارندگی شیل متداول درسیالات حفاری پایه آبی کاربرد افزاینده های نوین در مقیاس نانو با ایجاد خواص حرکتی و میزان آب از دست دادگی مناسب مطرح است این مطالعه با ارایهدادههای آزمایشگاهی اثر نانوذرات سیلیکا بهسازی نشده با خصوصیات شامل هزینه کم در مقایسه با انواع دیگر و تنوع اندازه ذرات از 5 تا 22 نانومتر برخواص متداول گلهای حفاری پایه آب یو نیز اثرات آن برروی پایداری سازندهای شیلی بررسی نموده است نمونه شیل مورد استفاده دراین مطالعه ازمخازن هیدروکربنی جنوب ایران به دست آمدها ست دونمونه از نانوذرات تجاری و بهسازی نشده با انجام آزمایش اندازه گیری خواص متداول پایداری حرارتی و پراکندگی شیل غربال شده اند. گلهای پایه آبی متداول گل پایه آب شهری و گل پایه بنتونیتی درحضور 10 درصد وزنی نانو ذرات سیلیکا بهسازی نشده مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفتند.

کلیدواژه ها

گل حفاری پایه آبی، ذرات سیلیکا بهسازی نشده، خواص حرکتی گل حفاری، پایداری سازند های شیلی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.