مطالعه تطبیقی میزان بار سرمایشی و گرمایشی در سه کاربری مسکونی، اداری و آموزشی
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: ششمین همایش ملی معماری و شهر پایدار
- کد COI اختصاصی: NCSAC06_207
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 181
نویسندگان
دانشجوی دکتری معماری دانشگاه شهید رجایی تهران، دانشکده معماری و شهرسازی
عضو هیئت علمی و دانشیار دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه شهید رجایی تهران
چکیده
تقاضای انرژی در سراسر جهان افزایش یافته و بخش ساختمان نشان دهنده درصد زیادی از مصرف انرژی است. مولفه های گوناگون طراحی، ساخت و بهره برداری در حوزه مصرف انرژی ساختمان و نیل به پایداری مورد توجه قرار گرفته اما صرفه جویی انرژی با تاکید بر رفتارهای کاربر مورد غفلت قرار گرفته است. هدف این پژوهش تعریف کمی تاثیر رفتار در سه کاربری مسکونی، اداری و آموزشی بر میزان مصرف انرژی در یک ساختمان واحد، بوسیله روش پیمایشی و شبیه سازی است. در این پژوهش با تعریف ۳ کاربری متفاوت برای یک ساختمان در شهر قم، میزان بار سرمایشی و گرمایشی در هر کاربری در بازه زمانی یکساله مورد مقایسه قرار گرفته است. ابتدا مدل سازی ساختمان در نرم افزار Ecotect صورت گرفته و وارد نرم افزار Energyplus گردیده است. سپس با در نظر گرفتن ساختمانی واحد و تعریف ۳ الگوی متفاوت استفاده از فضا در نرم افزار انرژی پلاس، خروجی ها مورد مقایسه قرار گرفته اند. نتایج نشان میدهد که کاهش و یا افزایش مصرف انرژی در هر کاربری متاثر از تعداد کاربران والگوهای فعالیت و پوشش ایشان می باشد.کاهش مدت زمان حضور و یا تغییر ساعت کاری در فصول گرم سال می تواند تاثیر محسوسی بر کاهش مصرف انرژی کاربری آموزشی و اداری در اقلیم گرم وخشک داشته باشد. انگیزه های اقتصادی کاربران مسکونی می تواند یکی از دلایل کاهش مصرف کاربری مسکونی در مقایسه با کاربری اداری باشد.کلیدواژه ها
اقلیم گرم وخشک، کاربری، مصرف انرژی، معماری پایدار، نرم افزار انرژی پلاسمقالات مرتبط جدید
- نقش اجتماع پذیری در معماری فضای آموزشی مدارس بر تقویت تعاملات دانش آموزان
- ارزیابی عملکرد شبکه عصبی NARX در بررسی تغییرات حجم آب زیرزمینی آبخوان مهارلو با استفاده از داده های ماهواره ای
- مدل سازی عددی میدان جریان و بررسی اثرچیدمان وتغییرات غلظت آلاینده ها با مقایسه ی مدل های ۲ و ۴ ساختمان
- ارزیابی زیرساخت های شهرداری الکترونیک در حوزه معاونت شهرسازی و معماری شهرداری شهر جدید صدرا
- بررسی عملکرد قابهای خمشی با مهاربندهای مختلف در ساختمانهای فولادی بلند مرتبه تحت خرابی پیشرونده
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.