بررسی و سطح بندی عوامل موثر بر نگهداری و تعمیرات پیشگیرانه در شرکت روگا گستر با استفاده از مدل سازی ساختاری تفسیری

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت عملیات خدمات، دوره: 1، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_SOMJ-1-4_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 170
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه روحی

rahbord shomal

عادل آدر

full professor,Tarbiat Modares, tehran, iran

چکیده

هدف: هدف اصلی این پژوهش، شناسایی و سطح بندی مهمترین عوامل موثر بر نگهداری و تعمیرات پیشگیرانه با استفاده از مدل ساختاری- تفسیری می­باشد. روش شناسی: پژوهش حاضر با روش تحقیقات توصیفی-  پیمایشی انجام گرفته است. اطلاعات از روش های گوناگون شامل منابع کتابخانه ای اسنادی و مطالعات میدانی (مصاحبه و پرسشنامه) و استفاده از تارنماها (اینترنت) جمع آوری گردید. در این پژوهش، جهت شناسایی ارتباط بین متغیرها از سیستم قضاوت خبر­گان(روش دلفی) استفاده شده است و پرسشنامه ­ای با هدف بررسی تاثیرات متقابل شاخص­ ها بصورت زوجی از لحاظ تاثیرپذیری و تاثیرگذاری بر یکدیگر مابین گروهی خبره توزیع گردیده است. پرسشنامه­ هایی که شامل اطلاعاتی برای مدل پژوهش بودند، در میان ۱۰ نفر از نخبگان به صورت تصادفی توزیع گردید. تجزیه و تحلیل داده­ های کیفی به روش تئوری بنیادی و داده­های حاصل از پرسشنامه نیز به روش تحلیل عاملی بوده است. در این مدل، ماتریس دسترسی اولیه از تبدیل ماتریس خود تعاملی ساختاری به یک ماتریس دو ارزشی (صفر و یک) حاصل گردید. در مرحله بعد تعیین روابط و سطح بندی عوامل صورت گرفت و سپس ترسیم مدل نهایی انجام گرفت. یافته ها: در فرایند تجزیه و تحلیل پرسشنامه­ ها، از نرم افزار MICMAC استفاده گردید. با توجه به ماتریس MICMAC مشاهده می­ شود عوامل ۱تا ۷ در ناحیه وابسته قرار دارند و این یعنی از قدرت نفوذ کم ولی میزان وابستگی زیاد نسبت به دیگر عوامل برخوردار هستند. عوامل ۸ تا ۱۴ در ناحیه نفوذ قرار دارند. این عوامل از قدرت نفوذ بالا با حداقل وابستگی برخوردارند. نتیجه گیری: با توجه به مدل بدست آمده از تکنیک ISM، شاخص بودجه لازم به عنوان تاثیرگذارترین عامل، شناسایی شد. بنابراین ابتدا می بایست به شناسایی عوامل بودجه لازم  در جهت نگهداری و تعمیر پرداخت. گراف ISM یک شمای گویا از روابط علت و معلولی بین عوامل را نشان می دهد. همچنین شاخص چک لیست های مناسب به عنوان تاثیر پذیرترین شاخص شناسایی شدند.

کلیدواژه ها

Leveling, Preventive Maintenance, Interpretive Structural Modeling, سطح بندی, نگهداری و تعمیرات پیشگیرانه, مدل سازی ساختاری تفسیری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.