راهبردهای توسعه گردشگری مذهبی - تاریخی شهر زنجان
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: فصلنامه مطالعات جغرافیایی مناطق کوهستانی، دوره: 2، شماره: 7
- کد COI اختصاصی: JR_GSMA-2-7_007
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 338
نویسندگان
PhD Student, Geography and Urban Planning Department, Faculty of Humanities, Central Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran.
Associate Professor, Geography and Urban Planning Department, Faculty of Humanities, Central Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran.
Associate Professor, Geography and Urban Planning Department, Faculty of Humanities, Central Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran.
چکیده
امروزه جاذبه های گردشگری تاریخی- مذهبی نقش موثری در بازسازی حیات شهرها در طول تاریخ و امروز داشته است رشد و توسعه بسیاری از شهرها، ریشه در کارکرد تاریخی و مذهبی آن شهرها داشته است و گاه به این شهرها جایگاه و نقش جهانی بخشیده است. در این راستا هدف پژوهش حاضر، راهبردهای توسعه گردشگری مذهبی - تاریخی شهر زنجان، میباشد. تحقیق حاضر از نظر ماهیت و روش توصیفی و از نظر هدف مطالعه کاربردی-توسعهای است. جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات، از نرم افزار (Expert Choice) و مدل (SWOT) استفاده شده است. نتایج مدل SWOT، گویای برتری نقاط قوت و فرصتها بر ضعف و تهدیدها میباشد، بنابراین، استراتژی کلان، از نوع استراتژی رقابتی خواهد بود. نتایج نرم افزار (Expert Choice) نشان داد، در بین فرصتها (ارتقای شاخصهای توسعه پایدار گردشگری) با مقدار وزن به دست آمده (۰.۰۱۸)، در بین نقاط قوت، (پاسخگویی نیازهای روحی و معنوی زائرین) با مقدار وزن به دست آمده (۰.۰۱۴)، در بین نقاط ضعف، (نبود برنامههای کاربردی در راستای مدیریت جاذبههای تاریخی و مذهبی) با مقدار وزن (۰.۰۱۵) و در نهایت در بین تهدیدها، (همکاری نکردن میراث فرهنگی در زمینه ساخت و ساز و مرمت بناهای مذهبی و تاریخی و سنتی بودن سیستمهای تبلیغاتی و اطلاعرسانی برای افزایش آگاهی در زمینه گردشگری مذهبی این شهر) با مقدار وزن به دست آمده (۰.۰۱۴)، بیشترین تاثیرگذاری را بر راهبردهای چهارگانه داشتهاند.کلیدواژه ها
گردشگری تاریخی و مذهبی, توسعه گردشگری, مدل SWOT, شهر زنجاناطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.