تبیین تجارب زیسته زنان سرپرست خانوار از عادت واره های اجتماعی تحقیرکننده

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: پژوهش نامه سبک زندگی، دوره: 7، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_SABK-7-1_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 312
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه غلامی

استادیار گروه روانشناسی مجتمع آموزش عالی لارستان، لارستان، ایران.

معصومه جمعه پور

کارشناسی ارشد روانشناسی، دانشگاه آزاد بندرلنگه، بندرلنگه، ایران.

چکیده

هدف پژوهش پیش رو دستیابی به تجربه تحقیر اجتماعی در زنان سرپرست خانوار تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) است. این مطالعه به شیوه کیفی از روش پدیدارشناسی با نمونه گیری هدفمند و به وسیله مصاحبه عمیق با ۲۰ نفر از زنان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی؟ق؟ شهر لنگه در سال ۱۳۹۷ انجام شد. تجزیه وتحلیل داده ها با روش هفت مرحله ای کلایزی (۲۰۰۹) انجام شد. براساس یافته های به دست آمده از تجربه افراد، این گروه زنان به محض تعامل با گروه های اجتماعی، مانند خانواده، خویشاوندان، همسایگان، کسبه، و در محل کار و دیگر نهادهای اجتماعی به روش های گوناگونی با حس تحقیر روبه رو می شوند. از عوامل زمینه ساز این تحقیر، می توان تحصیلات پایین، ناتوانی در دستیابی به مشاغل مناسب، فقر مالی، و محروم بودن از حمایت و پشتوانه همسر را نام برد. واکنش زنان در مقابل تحقیر، سکوت به دلیل ترس از دست دادن شغل و حمایت اجتماعی است، که درپی آن، این زنان اضطراب، ترس، تنش و دلشوره را تجربه می کنند. یافته های به دست آمده از این پژوهش تصویری روشن از تجربه زیسته زنان سرپرست خانوار از تحقیر را ارائه می دهد. کسانی که به بهزیستی این زنان می اندیشند، می توانند از این یافته ها بهره گیرند.

کلیدواژه ها

تجربه زیسته, زنان سرپرست خانوار, تحقیر اجتماعی, کمیته امداد امام خمینی(ره)

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.