نارکوتروریسم در آسیای مرکزی و اقدامات روسیه در جهت مقابله با آن با الهام از آموزه های نظریه رئالیسم تدافعی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های سیاسی جهان اسلام، دوره: 11، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_PRIW-11-2_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 189
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

تاج الدین صالحیان

PhD in International Relations, University of Gilan, Iran.

مهدی پادروند

Master of International Relations, University of Gilan, Iran.

چکیده

قاچاقچیان مواد مخدر به منظور رسیدن به منافع ناشی از ترانزیت این کالا در آسیای مرکزی باعث ایجاد معضلات متعددی(نارکوتروریسم) برای جمهوری های تازه استقلال یافته شده­اند. چرا که بیشتر نیروهای تروریستی در آسیای مرکزی از جمله طالبان از طریق ایجاد شبکه ترانزیت مواد مخدر به تقویت خود پرداخته و از این طریق ضمن جذب نیروهای مورد نظر، به منابع مالی و حتی اطلاعاتی چشمگیری دسترسی پیدا کرده و باعث ایجاد مشکلات زیادی در این منطقه می­شوند. در این مقاله ، ضمن بررسی مشکلات و معضلات ایجاد شده توسط قاچاقچیان مواد مخدر برای کشورهای آسیای مرکزی، به روش توصیفی-تحلیلی، اطلاعات لازم از طریق کتب، مقالات و منابع اینترنتی جمع­آوری شده است. سوال اصلی نیز اینگونه مطرح ­شده است که: قاچاق­چیان مواد مخدر چگونه امنیت کشورهای آسیای مرکزی و به تبع آن روسیه را با خطر جدی مواجه کرده­اند و روسیه در دوره ریاست­جمهوری پوتین برای مدیریت این بحران چه راهبردی را برای دستگاه سیاست­خارجی اتخاذ کرده است؟ فرضیه کار که با استفاده از نظریه رئالیسم تدافعی و با توجه به سند امنیت ملی روسیه در زمان پوتین انجام شده است بیان می­دارد که قاچاق­چیان مواد مخدر معضلات اقتصادی،سیاسی و امنیتی را از طریق انجام عملیات­های تروریستی در این منطقه ایجاد کرده اند. لذا روسیه در دوره پوتین به منظور کنترل این مشکل از طریق تقویت مرزهای مشترک با کشورهای آسیای مرکزی و همکاری در ابعاد دوجانبه و چندجانبه و نیز همکاری های منطقه ای از طریق نهادها و سازمانهای ایجاد شده، در صدد کاهش مشکلات ایجاد شده از طریق نارکوتروریسم در آسیای مرکزی می­باشد.

کلیدواژه ها

Defensive Realism, Drug Traffickers, Narcoterrorism, Russia, Central Asia, رئالیسم تدافعی, قاچاقچیان مواد مخدر, نارکوتروریسم, روسیه, آسیای مرکزی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.