طراحی الگوی موفقیت کسب وکارهای نوپای کشاورزی با رویکرد مدل سازی ساختاری تفسیری

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دوفصلنامه راهبردهای کارآفرینی در کشاورزی، دوره: 8، شماره: 16
  • کد COI اختصاصی: JR_JEA-8-16_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 187
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن خسروی

PhD Student, Department of Entrepreneurship, Aliabad Katoul Branch, Islamic Azad University, Aliabad Katoul, Iran

مجید نصیری

Department of Management, Aliabad Katoul Branch, Islamic Azad University, Aliabad Katoul, Iran

پرویز سعیدی

Department of Management, Aliabad Katoul Branch, Islamic Azad University, Aliabad Katoul, Iran

چکیده

چکیده مبسوط مقدمه و هدف: اهمیت کسب وکارهای نوپا در بخش کشاورزی بیش از هر زمان دیگری مشخص است. لیکن، برای رسیدن به این مهم، فراهم کردن محیط و شرایط مناسب کسب وکارهای نوپا مورد نیاز است. بنابراین، هدف پژوهش حاضر طراحی الگوی موفقیت کسب وکارهای نوپای کشاورزی با رویکرد مدل سازی ساختاری تفسیری بود. مواد و روش ها: تحقیق حاضر بر اساس هدف از نوع کاربردی و بر اساس روش، توصیفی- همبستگی است. در گام اول عناصر تشکیل دهنده الگوی موفقیت کسب وکارهای نوپای کشاورزی براساس مصاحبه نیمه­ ساختارمند با ۱۱ نفر از خبرگان دانشگاهی استخراج شد. یافته ها: خروجی این مرحله شناسایی ۵۲ متغیر در ۹ بعد (توانایی های فردی و مدیریتی، منابع انسانی، عوامل محیطی، فعالیت های بازاریابی، مسائل مالی، توسعه محصول/ کسب وکار، رضایت مشتریان، استراتژی،  شبکه سازی و ارتباطات) بود. برای سطح بندی ابعاد از مدل سازی ساختاری تفسیری و برای خوشه بندی از تحلیل میک مک۱ استفاده شد. نتایج ساختاری تفسیری نشان داد ابعاد موفقیت کسب وکارهای نوپای کشاورزی در چهار سطح قرار دارند که زیربنای موفقیت در درجه اول، ابعاد (توانایی های فردی و مدیریتی، عوامل محیطی و مسائل مالی)، در درجه دوم منابع انسانی، در درجه سوم فعالیت های بازاریابی و در درجه چهارم ابعاد (توسعه محصول/ کسب وکار، رضایت مشتریان، استراتژی، شبکه سازی و ارتباطات) می­باشند. همچنین، پس از تحلیل میک مک، منابع انسانی در خوشه خودمختار، ابعاد (فعالیت های بازاریابی، رضایت مشتریان، شبکه سازی و ارتباطات) در خوشه وابسته، ابعاد (استراتژی، توسعه محصول/ کسب وکار) در خوشه پیوندی و ابعاد (توانایی های فردی و مدیریتی، عوامل محیطی، مسائل مالی) در خوشه مستقل قرار گرفتند. نتیجه گیری: در نهایت به مسئولین پیشنهاد می شود در راستای رسیدن کسب وکارهای نوپای کشاورزی به موفقیت، سند چشم انداز برای بخش کشاورزی تدوین کنند. [۱] MICMAC

کلیدواژه ها

Interpretive structural modeling, MICMAC, Start-up businesses, کسب وکارهای نوپا, مدل سازی ساختاری تفسیری, میک مک

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.