تحلیلی بر معماری کتابخانه های شاخص معاصر در شهر تهران

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هشتمین همایش علمی پژوهشی توسعه و ترویج علوم معماری و شهرسازی ایران
  • کد COI اختصاصی: UMCONF08_103
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 230
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نجمه میرزائی

دانشجوی کارشناسی مهندسی معماری موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی خوزستان، اهواز، ایران

محمدعلی کاظم زاده رائف

عضو هیات علمی گروه آموزشی معماری موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی خوزستان، اهواز، ایران

صبا میردریکوندی

استاد مدعو گروه آموزشی معماری موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی خوزستان، اهواز، ایران

چکیده

کتابخانه ها از جمله مراکز علمی و فرهنگی هستند که قدمتی به دوران تدوین منابع علمی دارند. کتابخانه های معاصر در جهان هم زمان با گسترش سبک های تکنولوژی گرا و مدرن، از فرم و فضاهای متنوعی بهره مند شدند. بانفوذ مدرنیته در ایران که غالبا در عصر پهلوی اول اتفاق افتاد، نهادهای فرهنگی نظیر کتابخانه ها دستخوش تحولات بنیادین شده و به عنوان ابنیه شاخص شهرهای مدرن ایران جلوه گر شدند. با توسعه سبک های معماری مدرن، پسامدرن و سایر شیوه های متاخر، کتابخانه های بسیاری در شهر تهران در عصر پهلوی و جمهوری اسلامی احداث شد. در این نوشتار سعی شده ضمن بررسی اجمالی معماری کتابخانه های شاخص شهر تهران نظیر باغ کتاب تهران، کتابخانه ملی ایران و کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران، خصوصیات کالبدی آن ها مورد تحلیل قرار گیرد. در این مقاله از شیوه ی تحقیقی توصیفی تحلیلی بهره گرفته شده که با استفاده از منابع کتابخانه ای و سایت های اینترنتی و نشریه های مرتبط با موضوع انجام شده است .

کلیدواژه ها

کتابخانه ، معماری معاصر، تهران، ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.