تاثیر باد در تامین آسایش حرارتی اقلیم گرم و مرطوب با تکیه بر معماری مبتنی بر اقلیم

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هشتمین همایش علمی پژوهشی توسعه و ترویج علوم معماری و شهرسازی ایران
  • کد COI اختصاصی: UMCONF08_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 690
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهه صنیعی فر

مدرس، دانشگاه آزاداسلامی، واحد تهران مرکز، گروه معماری.

چکیده

بناهای بومی ایرانی در گذشته بدون بکارگیری وسایل مدرن به راحتی گرمایش و سرمایش را تامین میکردند، و شرایط طاقت- فرسای محیطی را برای ساکنان آسان مینمودند و آسایش حرارتی را مهیا میساختند. این کار نقش مهمی در کاهش مصرف سوختهای فسیلی و آسیب به محیط زیست میشدند، که در دنیای مدرن از آن تحت عنوان پایداری نام برده میشود. مقولهآسایش حرارتی و سرمایش که موضوع تحقیق حاضر است در ایجاد مطلوبیت محیط نقش مهمی داشته از اینرو آرامش و افزایش کیفیت زندگی را به همراه دارد. معماران بومی با شناخت اقلیم هر منطقه و هماهنگ شدن با محیط طبیعی از موهبت آن بهره برده و با خلق فضاها و المانهایی کمک شایانی به رفع نیازهای اقلیمی کردهاند. در اقلیم گرم و مرطوب به واسطه وجود دو مشکل عمده گرما و رطوبت راهکاری که از جانب معمار بومی ارائه شده، بادگیر است. بادگیر از جمله عناصر تفکیک ناپذیر خانه های اقلیم گرم و مرطوب محسوب میشده است، که ساخت آن در ایران قدمتی طولانی دارد و استفاده از آن به روزگاران خیلی دور میرسد. این عنصر اقلیمی ضمن تهویه فضای داخلی بناها که موضوع پژوهش است، در زینت بخشیدن به خانه های بومی و هویت بخشی به شهرها نیز نقش ارزندهای را دارا است.

کلیدواژه ها

باد، اقلیم گرم و مرطوب، بادگیر، طراحی اقلیمی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.