بررسی موانع و کاستی های توسعه تفکر خلاق و استعداد های دانش آموزان در مدارس به عنوان بخشی از نظام آموزشی ایران

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین درحوزه مشاوره، علوم تربیتی و روانشناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: ESCONF06_343
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 114
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین دولت دوست

استاد دانشگاه فرهنگیان

آرمان پاساد

رشته آموزش ابتدایی، کارشناسی دانشگاه فرهنگیان یاسوج

ارمان مرادی

کارشناسی ارشد علوم قرآن و حدیث فرهنگیان یاسوج

محمد قاسم پور

چکیده

هدف: خلاقیت به عنوان یک هدف آموزشی ارزشمند هیچگاه در خال حاصل نمیشود، بلکه حصول و بروز آن در ساحت های مختلف، مستلزم پیش بینی مجموعه ای از بسترها و شرایط اولیه میباشد. لذا هدف اصلی پژوهش آسیب شناسی رشد خلاقیت دانش آموزان در نظام آموزشی ایران است وهمینطور چه موانعی در مدارس به وجود آمده که مانعی بزرگ برای رشد خلاقیت کودکان استفاده نکردن از تمامی ظرفیتها و استعدادهای آنان در زمینه های مختلف شده است و همینطور از آنجایی که یکی ازاهداف مشترک نظام های اموزشی در سراسر دنیا به رشد شخصیت خالق مربوط می شود ، شخصیتی که بتواند به آسانی خود را باجامعه امروزی که دستخوش تغییرات سریعی است، وفق دهد.امروزه در عصر گسترش روزافزون علوم وفنون حاکمیت صنایع و تکنولوژی برتر بر همه ی ابعاد و جنبه های زندگی، مسئله ای که بیش از هر چیز دیگرتوجه کارگزاران جوامع را به خود جلب کرده است .مسئله ی خلاقیت، نوآوری،هدایت و حمایت از صاحبان اندیشه های خلاق است .در این مقاله مفهوم خلاقیت تعریف و تشریح شده است. روش: این مقاله از نظر روش یک مقاله توصیفی _پیمایشی است و ما بر اساس آن جامعه آماری رامیتوانیم شامل معلمان و و سایر کارکنان مدارس در نظر بگیریم و از آنان برای پر کردن پرسشنامه ها و انواع سوال ها و مصاحبه ها در این رابطه کمک گرفته ایم. بر اساس بررسی ها این نتیجه رسیدیم که میتوان گفت محتوا و تجارب یادگیری، راهبردهای یاددهی یادگیری، روشهای ارزشیابی، امکانات و وسایل کمک آموزشی، الگوهای ارتباطی و ساختار نظام آموزشی به صورت معنی داری در خلاقیت دانش آموزان موثر میباشند .در بررسی موانع نیز به ترتیب کتب درسی، معلمان، امکانات مدرسه، زمان،مشکالت ساختاری، روش های ارزشیابی، فضای آموزشی و خانواده بیشترین نقش را داشتند. البته مشکلات ساختاری آموزش و پرورش و تاکیدزیاد برنمرات دانش آموز به نوعی بیشترین تاثیر را در موانع رشد خلاقیت دارد. که می توان در این ۴ مورد خالصه کرد بین تدریس معلم با شکوفایی خالقیت دانش آموزان دوره ابتدایی رابطه وجود دارد. بین محتوای کتب درسی با شکوفایی خلاقیت دانش آموزان دوره ابتدایی رابطه وجود دارد. بین استفاده معلمان و دانش آموزان از مواد و وسایل آموزشی و شکوفایی خلاقیت دانش آموزان دوره ابتدایی رابطه وجود دارد. بین ارزشیابی کردن از دانش آموزان دوره ابتدایی و شکوفایی خلاقیت آنها رابطه وجود دارد.

کلیدواژه ها

خلاقیت ،جامعه،دانش آموزان، موانع، مدرسه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.