ارزیابی خواص مکانیکی و دوام در برابر واکنش های قلیایی - سیلیسی در ترکیبات حاوی مواد جایگزین سیمان

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی طراحی و مدیریت ساخت پایدار
  • کد COI اختصاصی: SDCM01_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 800
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا گودرزی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست دانشگاه صنعتی امیرکبیر ، تهران

علی اکبر رمضانیانپور

استاد، دانشکده مهندسی عمران و محیطزیست دانشگاه صنعتی امیرکبیر ، تهران

فرامرز مودی

استادیار، دانشکده مهندسی عمران و محیطزیست دانشگاه صنعتی امیرکبیر ، تهران

چکیده

دوام بتن به عنوان یکی از پرمصرف ترین مصالح مورد استفاده بشر، جزء با اهمیت ترین مسائل در تعیین عمر مفید سازه ها بهشمار میرود. اما بتن در معرض جنبه های متعدد خرابی قرار دارد، که این مسئله باعث تحمیل هزینه های نگهداری زیادی میشود. واکنش قلیایی-سیلیسی (ASR)۱ یکی از علل آسیب دیدگی سازه های واقع در محیطهای مرطوب، مانند سدها، پایه های پلها، و دیوارهای دریایی می باشد و اثرات منفی آن دوام سازه های بتنی را تحت تاثیر قرار میدهد و موجب تحمیل هزینه های زیادی جهت بازسازی و ترمیم سازه ها میشود. در حال حاضر بهترین گزینه در زمینه مقابله و کنترل واکنش قلیایی- سیلیسی، استفاده از مواد مکمل سیمانی به عنوان جایگزین سیمان میباشد که علاوه بر افزایش دوام بتن بتوانند مشخصات مکانیکی بتن را نیز کمتر تحت تاثیر قرار دهند. در این پژوهش به کمک آزمایشهایی سریع، پربازده با بررسی ۷ طرح مخلوط مختلف، اثر استفاده از سرباره کوره آهن گدازی با ۵۰ درصد جایگزینی، دوده سیلیس با ۷,۵ درصد جایگزینی، ترکیبات دو جزئی رس کلسینه با ۳۰ درصد جایگزینی و سه جزئی آن همراه با پودر سنگ آهک با نسبت ۲ به ۱ را روی واکنش قلیایی- سیلیسی بررسی و مقایسه شد. آزمایشهایی از قبیل منشور ملاتی تسریع شده (طبق ASTM C۱۲۶۰ و (ASTM C۱۵۶۷ و مقاومت فشاری جهت سنجش فعالیت پوزولانها بر روی نمونه های مکعب ۵ سانتی متری مطابق استاندارد ASTM C۱۰۹ انجام شد. نتایج حاکی از آن است که استفاده از ترکیبات دو جزئی و سه جزئی رس کلسینه با میزان کائولینیت بالاتر سبب کاهش چشمگیر انبساط و کاهش جزئی مقاومت فشاری خواهد شد.

کلیدواژه ها

واکنش قلیایی- سیلیسی، رس کلسینه، مشخصات مکانیکی، انبساط

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.