تاثیر تغییر ولتاژ آستانه بر عملکرد گیتهای منطقی CMOS
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: سومین کنفرانس ملی مهارت های نوین در مهندسی برق، کامپیوتر و فن آوری ارتباطات
- کد COI اختصاصی: ECTCONF03_003
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 355
نویسندگان
فارغ التحصیل مهندسی برق، دانشگاه پیام نور، مشهد، ایران
گروه مهندسی برق، دانشگاه پیام نور، ۱۹۳۹۵-۴۶۹۷، تهران، ایران
چکیده
یکی از بزرگترین چالشها برای هر طراح سیستمهای دیجیتال، ارائه عملکرد لازم همراه با کمترین مصرف توان ممکن است. یکی از مقادیر که از مهمترین مشخصه های ترانزیستورها است، مقدار ولتاژ آستانه است. این مقدار در عملکرد هر دو حالت پویا و ایستا تاثیرگذار است. این مقدار را میتوان در طول فرآیند تولید ترانزیستورهای کنترل کرد. ظهور فناوریهای عمیق زیرمیکرون، چالشهای جدیدی را برای طراحی مدارهای دیجیتال به وجود آورده است. کاهش ولتاژ آستانه ( Vth ) و ولتاژ منبع تغذیه ( Vdd ) علاوه بر تغییر درفرایند، تاثیر مستقیمی بر طراحی مدار دارند. در نسلهای آینده تکنولوژی CMOS، ولتاژ تغذیه و ولتاژ آستانه باید به طور مستمر برای بهبود عملکرد، کاهش مصرف انرژی، کاهش اتلاف توان و حفظ قابلیت اطمینان کاهش یابند. این الزام در کاهش مستمر ولتاژهای تغذیه و آستانه چالشهایی در طراحی مدار ایجاد میکند.عملکرد گیتهای منطقی به تغییر ولتاژ آستانه آنها و ولتاژ آستانه آنها به مولفه هایی وابسته است. در این تحقیق به تحلیل و بررسی تغییر ولتاژ آستانه مدار معکوس کننده توسط عاملهایی نظیر تغییر ورودی، تغییر طول و عرض کانال، دما و همچنین ولتاژ تغذیه میپردازیم. تک به تک عوامل موثر درتغییر ولتاژ آستانه مورد تحلیل قرار گرفته تا بهترین شرایط طراحی برای یک معکوس کننده متقارن مشخص گردد.کلیدواژه ها
گیت منطقی، معکوس کننده، ولتاژ آستانه، تغییر ولتاژآستانه، عملکردمقالات مرتبط جدید
- استفاده از اینترنت اشیا در بهبود مدیریت بار و افزایش کارایی شبکه های برق
- بهینه سازی توان در سیستم های چند هسته ای با استفاده از یادگیری تقویتی و تخصیص منابع
- بررسی مدارهای مجتمع آنالوگ کم مصرف برای کاربردهای پزشکی
- Physical Layer Security in ۵G Networks Using ArtificialInterference
- یک روش جدید در سیستم های توصیه گر برای پیش بینی سلیقه کاربران با استفاده ازالگوریتم بهینه سازی نهنگ
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.