عوامل روانشناختی جرم در مورد قوانین مهریه و بررسی آثار آن بر جامعه

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی حقوق، علوم اجتماعی و انسانی، روانشناسی و مشاوره
  • کد COI اختصاصی: HSPC08_033
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 276
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یونس خزائی

کارشناسی ارشد حقوق خصوصی

چکیده

در نظام حقوقی خانواده در اسلام مهریه، یکی از حقوق مالی زن در فرآیند ازدواج است. و سنت پرداخت مهریه یک سنت دیرپا و کهن از نظام های مختلف حقوقی خانواده در بین تمدن های پیشین نیز بوده است. مهریه حق زن است و بلافاصله پس از عقدمیتواند آن را مطالبه کند، این حق پس از فوت زن نیز به ورثه او میرسد و آنان میتوانند آن را مطالبه کنند. مهر که از جانب مرد به زن داده می شود می تواند کمبود سهم الارث زن را در حقوق ما تا حدی جبران کند. به علاوه مهر در عرف نشانه ارج و احترامی است که مرد برای زن قایل است و مظهر تعهد شوهر برای تامین زندگی زن است. در این مقاله به عوامل روانشناختی جرم در مورد قوانین مهریه و بررسی آثار آن بر جامعه پرداخته شده است . از آثار اجتماعی مهریه، تامین نیاز فطری، بیمه اجتماعی، احساس امنیت نسبت به آینده و ارزش نمادین برای زن ذکر شده است اما با گذر زمان و در عصر کنونی روند تعیین و مقدار مهریه تغییر کرده و در حال افزایش است مشکلات اجتماعی ناشی از مهریه های سنگین و نامعقول بر کسی پوشیده نیست از جمله پیامدهایی از جمله تغییر در نوع همسرگزینی، کاهش نرخ ازدواج، ایجاد خصومت و دشمنی، احتمال سوداگری و ...را به دنبال دارد. در سالهای اخیر مهریه های سنگین، مشکلات متعدد اجتماعی به وجود آورده و مردان زیادی را به زندان افکنده است. مسایل مالی، از جمله مهریه، نگرانی بسیار از جوانان امروز برای تشکیل خانواده است، که به عنوان مانع و گاه مشکلی بزرگ بر سر راه ازدواج قرار میگیرد.

کلیدواژه ها

خانواده، حقوق، مهریه، عوامل روانشناختی جرم، مهریه سنگین، قوانین مهریه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.