بررسی عوامل موثر بر رضایت مندی شهروندان از مدیریت خدمات شهری (مطالعه موردی شهربجستان)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: سیزدهمین همایش ملی جغرافیا و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: HAMYARCONF13_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 319
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی اخگری

هیئت علمی دانشگاه پیام نور

حسین کریمیان بجستانی

کارشناس ارشد پژوهش علوم اجتماعی

سعیده سادات احمدنژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری- آمایش شهری- دانشگاه پیام نور واحد فردوس

چکیده

احساس رضایت شهروندان از محیط شهر و خدماتی که شهرداری ارائه می دهد، عامل مهمی در جهت ایجاد انگیزه در مردم برای مشارکت در توسعه شهری و بهبود کیفیت محل سکونت خویش است. با شناخت و آگاهی از نظرات شهروندان نسبت به عملکرد شهرداری، نهاد مورد نظر می تواند با پوشش نقاط ضعف خود از طریق برنامه ریزی های مدون و مدیریت صحیح، میزان نارضایتی شهروندان را کاهش دهد. لذا به دنبال کاهش یافتن نارضایتی ، انگیزه و سرزندگی شهروندان افزایش می یابد، که این عامل باعث می شود، در آینده شاهد شهری پویا باشیم. گام اول در این زمینه، طراحی سازو کار مناسب به منظور شناسایی عوامل موثر بر رضایت مندی شهروندان از مدیریت شهری است. پرسشنامه ی رضایت مندی از مدیریت شهری که حاوی ۳۴ سوال است در این پژوهش مورد سوال شهروندان قرار گرفته است.این پرسش نامه در سه زمینه، همسویی اهداف مدیریت شهری با نیازهای شهروندان (۱۱سوال)،پاسخگو بودن مدیریت شهری(۹سوال) واثر بخشی عملکرد مدیریت شهری(۱۴ سوال) تنظیم شده است. میانگین سه زمینه نظرسنجی نشان می دهد که ۲۹,۸ درصد از پاسخگویان رضایت مندی خود را از عملکرد مدیریت شهری را زیاد و خیلی زیاد، ۳۶,۱ درصد تا حدودی و ۳۴,۱ درصد کم و خیلی کم اعلام نموده اند.در مجموع ودر سه زمینه اصلی مورد پژوهش بیشترین میزان رضایت مندی مربوط به بهسازی و سنگ فرش نمودن یکپارچه پیاده روهای سطح شهربا ۴۹,۸ درصد، واگذاری مدیریت زباله ها به بخش خصوصی با ۴۳,۸ درصد و رعایت قوانین ساخت وساز و مقررات ملی ساختمان با ۴۲,۷ درصد است. بیشترین میزان نارضایتی مربوط به اجرای طرح تفکیک زباله ار مبدا و راه اندازی کارخانه تولید کمپوست با ۵۲,۵ درصد، اقدامات جدی وموثری در پیشگیری و کنترل آسیب های اجتماعی(نظیر طلاق و اعتیاد) با ۵۰,۳ درصدو تشکیل شورایاری ها در محلات با ۴۷,۱ درصد قرار دارند.

کلیدواژه ها

رضایت مندی،خدمات شهری،بجستان،مدیریت شهری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.